• Ligasponsorer

Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 11 Maj Maj
Tisdag Tis 18 Maj Maj
Torsdag Tor 27 Maj Maj
Tisdag Tis 1 Juni Jun
Tisdag Tis 8 Juni Jun
Tisdag Tis 15 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Tisdag Tis 29 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Torsdag Tor 5 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Tisdag Tis 17 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug

Inför Piraterna - Dackarna

11 augusti 2019 21:00
Lagledarnas ord

Inför Piraterna - Dackarna


Inför Piraterna - Dackarna

Då står vi inför årets mest hektiska speedwayvecka för Piraterna då vi skall avverka fyra matcher på åtta dagar där två av matcherna är inställda regnmatcher.

Men vi kör den gamla klyschan ”en match i taget”.

Först två glada händelser från helgen som gått: Stort GRATTIS till Mikkel Michelsen som vann lördagens EM-deltävling i danska Vojens. Sen även ett ”bra kämpat” till Ricky Woss som körde in på en nionde plats i helgens ungdoms-EM i tyska Gustrow.

Hemmamatchen mot Dackarna är avstampet inför veckan och återigen en riktigt viktig match. Vi har tolv poäng kvar att köra om i våra fyra kvarvarande matcher då det delas ut bonuspoäng till segraren hemma-borta. I tre av dessa matcher har vi övertaget från start eftersom vi vann det första mötet. Mot våra motståndare på Probaco Arena på tisdagskvällen, Dackarna, börjar vi i underläge med tolv poäng efter resultatet 51–39 nere i Målilla. Först och främst ligger fokus på att försöka vinna matchen, sedan tar vi nästa mål mot bonuspoängen om vi får chansen.

Om vi då skall titta lite på Dackarna så det ett lag som gått riktigt bra så här långt i år trots en hel del skador på nyckelförare som Janowski, Dudek och Berntzon. Sen är såklart Greg Hancocks frånvaro ett stort avbräck, han är saknad inte bara i Dackarna, utan i hela speedwayvärlden. Men man har en riktigt bra ersättare i vår gamle guldhjälte Piotr Pawlicki som åker ruskigt fort på vår oval. Lägg därtill Dudek o Janowski som just nu är 5:a och 8:a i VM-tabellen så har ni tre riktigt starka heatledare. I skrivande stund så är status på Oliver Berntsson väldigt oklart efter sin handskada för några veckor sedan, men förhoppningsvis får vi se två av Sveriges framtidshopp, Oliver och Jacob Thorssell. Som reservpar väljer Peter ”PK” Karlsson den här gången Kacper Gomolski och Frederik Jacobsen.

Med den laguppställningen hos våra motståndare med ett löpande snitt på 11,189 så förstår ni säkert att vi måste vara riktigt på topp på alla platser i vårt lag för att kunna rubba en av årets stora guldfavoriter.

Vi i Piraterna då.

Vi återgår till det lag vi kört i stort sett hela säsongen där bröderna Davidsson återigen bildar reservpar. Mikkel o Kai som nummer 1 och 2, Linus o Pavel som 3 och 4 och vår kapten Niels styr som vanligt Piratskutan från väst 5. Flera av våra förare har matchat flitigt senaste tiden med matcher i polska ligorna, i SEC, danska ligan och i Allsvenskan så matchtempo finns det gott om i laget just nu.

Vi ser fram mot ett stort stöd från er kära supportrar nu när det skall avgöras om vi tar oss till slutspel eller ej.

Vårt lag: (löpande snitt 9.818)

  1. Mikkel Michelsen
  2. Kai Huckenbeck
  3. Linus Sundström
  4. Pawel Przedpelski
  5. Niels-Kristian Iversen (K)
  6. Jonas Davidsson
  7. Daniel Davidsson

Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry