• Ligasponsorer

Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 11 Maj Maj
Tisdag Tis 18 Maj Maj
Torsdag Tor 27 Maj Maj
Tisdag Tis 1 Juni Jun
Tisdag Tis 8 Juni Jun
Tisdag Tis 15 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Tisdag Tis 29 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Torsdag Tor 5 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Tisdag Tis 17 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug

Analys Piraterna - Dackarna samt Inför Masarna - Piraterna

14 augusti 2019 18:43
Lagledarnas ord

Analys Piraterna - Dackarna samt Inför Masarna - Piraterna


Då var det dags för en analys av tisdagskvällens match mot Dackarna, en batalj som inte avgjordes förrän i sista heatet.

Matchen blev lite som vi hade befarat, Dackarna är nog det lag som har de absolut bästa förarna att hantera vår bana av alla lag i serien. Inte nog med att fyra av deras förare haft den som sin hemmabana utan de andra tre, Dudek, Thorssell och Gomolski åker också ovalen riktigt bra.

Matchen börjar bra för oss och vi hamnar i ledning som vi orkar hålla i till heat nio då Dackarna tar över ledningen för första gången. Vi lyckas slå tillbaka i heat elva och hamna på oavgjort, men det blir en kortvarig glädje då Dackarna återigen brottar ner oss och vi hamnar fyra poäng efter inför de två avslutande nomineringsheaten.

Inför nomineringen så hamnar vi lite i ett vägskäl, fyra poäng efter gör att vi inte riktigt vågar göra som vi brukar göra. Vi får absolut inte ge Dackarna poängövertag i första nomineringsheaten, då är matchen över. Vi satsar allt på ett kort och nominerar Mikkel och Niels i heat fjorton vilket ger oss en livsnödvändig 5–1 och vi är tillbaka på oavgjort inför sista och avgörande heatet.

I heat 15 blir tyvärr Dackarna en storlek för stora med sina två största GP-stjärnor på startlinjen. Alternativet till vår chansning var att köra Pawel och Niels i heat fjorton efter deras fem-etta i heat elva för att sedan köra Kaj och Mikkel i heat 15. Vi ville så gärna ge er i vår trogna publik en riktigt bra avslutning på kvällen med en oliiiidlig spänning in i det sista och det fick ni.

Vi hade såklart behövt en seger och två poäng i slutspelskampen, men för att slå guldfavoriten Dackarna måste allt funka till hundra procent och det var lite ihåligt på några håll. Men det är inget att sitta och gråta över nu utan vi gratulerar Dackarna till tre poäng och flyttar fokus till torsdagens drabbning mot Masarna på bortaplan.

Masarna borta då, ja det är en tuff uppgift. Banan i Avesta brukar ge de flesta motståndarna problem och Masarna har ett lag som åkt väldigt bra hemma. Efter en lite trevande start har Masarna tagit några fina skalper. Tyvärr har Masarna sin stora hemmason Antonio Lindbäck skadad och tvingas köra riders replacement för honom då man har fler bekymmer i sin trupp. Antonio har ju tvingats lämna återbud även till helgens GP i Målilla och ersätts som bekant av Mikkel Michelsen.

Masarnas bekymmer tvingar dom till att ta till regelbokens sista nödlösning, att låna in en utländsk allsvensk förare utan styrning i Elitserien och har trollat fram fransmannen Dimitri Bergè ur rockärmen.

Vi i Piraterna kör samma lag som i tisdags och vi är väl medvetna att det endast är en seger som räknas.

För er som inte har möjlighet att stötta oss uppe i Avesta så sänds tävlingen både på ESS Play och via MVT:s webbsändning.

Vårt lag:

  1. Mikkel Michelsen
  2. Kai Huckenbeck
  3. Linus Sundström
  4. Pawel Przedpelski
  5. Niels-Kristian Iversen (K)
  6. Daniel Davidsson
  7. Jonas Davidsson

 

Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry