• Ligasponsorer

Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 11 Maj Maj
Tisdag Tis 18 Maj Maj
Torsdag Tor 27 Maj Maj
Tisdag Tis 1 Juni Jun
Tisdag Tis 8 Juni Jun
Tisdag Tis 15 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Tisdag Tis 29 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Torsdag Tor 5 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Tisdag Tis 17 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug

En resa från egna påskrivna kontrakt till en komplett trupp 2019 Del 4

4 januari 2019 12:20
Lagledarnas ord

En resa från egna påskrivna kontrakt till en komplett trupp 2019 Del 4


Nu sitter vi faktiskt lite lugnt tillbaka i båten några dagar, lite ströförhandlingar pågår men inget riktigt konkret.

Jerry har under hela resan sedan dag 1 hållit en förare vi inte nämnt ännu väldigt varm, en förare vi var riktigt intresserade av men som vi inte kunde signa upp direkt i laget på grund av hans snitt på 1,250 som nykomling i Elitserien. Jerry har haft löpande dialog med honom sedan han var i Motala och körde Diamond Cup. Föraren vi pratar om är den otroligt talangfulle fransmannen David Bellego som Fredrik personligen sett många gånger runt ovalen i Swindon och som är väldigt spektakulär.

Den 21/10 kommer ett påskrivet kontrakt som vi aldrig trodde skulle kunna vara möjligt att få till oss. Vi hade drömt om att få behålla Linus Sundström i laget men vi trodde nog både Fredrik o Jerry att det skulle stanna vid en dröm. Med all respekt för att han faktiskt bor och är bygdens son uppe i Avesta. Även Linus söker en utvecklingsmöjlighet i sin karriär och ett byte till Piraterna samtidigt som han gör ett rejält omtag i sin satsning mot världseliten gjorde detta möjligt. Samtidigt har vi fått Linus att trivas så himla bra i Motala vilket är en stor eloge till hela klubben och kärleken är ömsesidig. Linus är därmed Pirat 2019 och detta presenterades som en av våra storvärvningar. Vi ser fram mot att Linus krigar om en heatledarplats i laget 2019. Förare nummer sju klar.

Nu har vi en plats kvar i truppen för förare med över 0,5 i snitt och nu måste vi komma till skott med Kai Huckenbeck. Vi tar en ny kontakt efter att förhandlingarna varit låsta en längre tid och Jerry och Kais förhandlingar pågår men drar ut lite på tiden.

Under tiden hinner vi med att föra en diskussion med en ung förare som imponerat stort på oss i lagledningen under säsongen och det är Västerviks förare Henrik Bergström. Vi har sett Henrik ett flertal tillfällen under säsongen, men då i Vargarna i Allsvenskan. En stor fördel med Henrik är att han inte upptar någon plats i truppen med sitt snitt på 0,5. Detta gör också att han kan ersätta Daniel Davidsson då de ligger väldigt lika till snittmässigt. Den 28 oktober träffar vi Henrik på Motala Arena och offentliggör samtidigt Henrik som ny förare i Piraterna. Detta är något som vi i lagledningen tycker är otroligt roligt och inspirerande. Henrik är ung och boendes i Norrköping, har en bra uppbackning, ett bra team och gör en rejäl satsning på sin speedway under 2019.

Här någonstans meddelar även David Bellego oss att han inte törs vänta på oss längre utan vill skriva på ett kontrakt för en annan klubb. Ett stort grattis Masarna som gjort en riktigt bra värvning.

Med endast en plats kvar i truppen kan vi nu välja o vraka lite bland förarna, men vårt förstaval är givetvis Kai Huckenbeck. Men med en begränsad summa kvar i budgeten är det fortfarande inte helt säkert att vi kommer att lyckas. Därför blir vi väldigt glada när Kai till slut meddelar att han accepterar våra villkor och skriver på kontraktet för 2019.

Den 29 oktober är dagen då vi officiellt presenterar Kais påskrift och därmed är Piraternas Elitserielag för 2019 klart och några veckor av dygnet-runt-jobb avslutat.

Vilken resa detta varit, det finns många historier som vi av olika anledningar valt att inte publicera men så mycket kan vi säga att vi är riktigt nöjda med vårt lagbygge och vi hoppas verkligen att Piraterna 2019 kommer få en speciell plats i era hjärtan. Många ser likheterna med det fantastiska lag som Stefan Andersson Skill satte ihop 2011. Lite rutin blandat med många unga, utvecklingsbara och lovande förare.

Med vänlig hälsning

Fredrik Staaf & Jerry Bengtsson

Nu ser vi fram mot säsongstarten 2019 och vem vet, det kanske dyker upp mer saker framöver från våra tangentbord till Lagledarnas ord. Vi har kanske en plan som Sickan sa.