• Ligasponsorer

Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 11 Maj Maj
Tisdag Tis 18 Maj Maj
Torsdag Tor 27 Maj Maj
Tisdag Tis 1 Juni Jun
Tisdag Tis 8 Juni Jun
Tisdag Tis 15 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Tisdag Tis 29 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Torsdag Tor 5 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Tisdag Tis 17 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug

Analys Masarna - Piraterna samt inför Rospiggarna - Piraterna

16 augusti 2019 21:00
Lagledarnas ord

Analys Masarna - Piraterna samt inför Rospiggarna - Piraterna


Analys Masarna - Piraterna samt inför Rospiggarna - Piraterna

Då var det analysdags av gårdagens match i Avesta samt en ”Inför” till den uppskjutna matchen mellan Rospiggarna - Piraterna.

Vi börjar med att ge vår bild av vad som skedde innan matchen då det florerar en hel del osanningar både i media och på sociala medier.

Masarna ville använda sig av nödregeln i speedway, 1.15.1, en regel vi har som är vår sista hjälp om vi inte får ihop lag. Detta är en regel som vi skall vara otroligt rädda om och verkligen använda i yttersta nödfall. Ett krav för att få använda regeln är att man står vid vägs ände och inte har några förare att tillgå. Enligt regeln är kravet att skada eller sjukdom gör att man inte kan få ihop fullt lag.

Masarna gjorde en ansökan hos SVEMO om att utnyttja regeln med anledning av att David Bellego fortfarande var skadad och man ville därför använda Dimitri Berge som ersättare. Så långt är allt ok.

Vi i Piraternas lagledning får information från flera håll att David Bellego inte alls är skadad utan har valt att köra en individuell tävling i Polen istället för att åka i Masarna. Tävlingen i polska Gniezno startar klockan 17.00 så vi kan innan lagledarmötet klockan 17.30 redan se att han har kört sina första heat i tävlingen i Gniezno. Så det var ingen tvekan om att han inte var skadad vilket också lagledningen i Masarna var väl medvetna om.

Med vetskapen om detta tvingas vi lämna in en protest mot att Masarna önskar utnyttja denna nödregel på ett felaktigt sätt. Detta hade aldrig behövt hända om Masarnas lagledning varit ärliga och inte lämnat felaktiga informationer till SVEMO som gjort att man på felaktiga grunder fattat beslut om att tillåta Dimitri Berge som ersättare för David Bellego.

Att sedan påstå att det är vi i Piraternas lagledning som är osportsliga gör hela saken ännu värre.

Vår protest bifalles direkt när sanningen kommer upp till ytan och renderar tyvärr i att Dimitri Berge får lämna depån och Masarna tilldelas 25.000: - i böter samt två poängs avdrag.

Matchen då, ja Masarna var helt enkelt bättre än oss och när man kör RR, och det funkar, då är det en väldigt bra variant när förarna får ett kontinuerligt flyt mellan heaten. Å andra sidan kan det vara en riktig mardröm när det inte funkar.

Vår prestation på banan igår var långt ifrån vår normala standard, vi åker fel på banan, vi blir omkörda och gör många små misstag som tillsammans blir vårt fall. Vi gör som senast och sätter våra danska ess Mikkel o Niels i heat 14 och lyckas knapra ifatt till ett oavgjort resultat inför sista heatet. Väl där lyckas vi inte knyta ihop säcken och kvällens suverän Kim Nilsson kör hem segern till hemmalaget. Vi kniper dock bonuspoängen. Ett stort grattis till Masarnas förare som gör en fantastisk prestation och vinner matchen igår.

I övrigt finns mer att önska av en elitserieklubb som Masarna. Förra matchtillfället försökte två obehöriga personer ställa in matchen i förväg, man har inte på hela säsongen lyckats få till en tvåminutersklocka vilket drabbade en av våra förare igår, och igår försöket att på felaktiga grunder få med en ersättningsförare i laget.

Årets julklapp till Masarna 2019 måste vara en ny regelbok.

Nog om detta, men vi gratulerar återigen Masarnas förare till en fantastisk prestation, den kan ingen ta ifrån dom.

En kort blick framåt där vi skall till Hallstavik på söndag och möta Rospiggarna om vädrets makter tillåter. Prognoserna ändras hela tiden så vi hoppas verkligen på match denna gång.

Vi kommer åka till Hallstavik med exakt samma lag som igår och målsättningen är att knipa en vinst i den matchen. Vi leder jakten på bonuspoängen efter vår seger med 51–39 hemma på Propaco Arena i våras så bonusen borde vara inom räckhåll.

Vårt lag

1.Mikkel Michelsen 2.Kai Huckenbeck 3.Linus Sundström 4.Pawel Przedpelski 5.Niels-Kristian Iversen (K) 6.Daniel Davidsson 7.Jonas Davidsson

Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry