• Ligasponsorer

Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep

Inför Piraterna - Smederna

5 maj 2019 13:32
Lagledarnas ord

Inför Piraterna - Smederna


Äntligen!

Nu står vi äntligen här vid premiären av 2019 års Elitserie i speedway och Piraterna är tillbaka i finrummet där vi hör hemma.

Premiärmotståndet kunde inte blivit bättre då vi ställs mot de två senaste årens svenska mästare, Smederna från Eskilstuna, som även i år har ett lag som många tror kommer att slåss i toppen av tabellen och som går för sitt tredje raka guld.

Om vi börjar med att titta på våra motståndare så har det skett en hel del förändringar, först och främst har man på grund av taksnittet fått släppa en del förare, till exempel Iversen och Mikkelsen till oss. Det har även skett en förändring på ledarsidan då Stefan Jarl har ersatts av den tidigare föraren och eldsjälen Jimmy Jansson som ni kanske minns körde för Piraterna ett antal säsonger.

Årets Smedlag byggs runt fjolårets VM-trea och Sveriges stora stjärna, Fredrik Lindgren, som i år får kampera ihop med förare som Michael Jepsen Jensen, storebror Pawlicki, Andzejs Lebedevs och Pontus Aspgren på ordinarie plats. En riktigt stark reservbesättning bestående av Adrian Miedzinski och Mateusz Szczepaniak samt svenskförarna Linus Eklöf och Alexander Woentin.

Smederna har redan blivit tvungna att agera med ett byte i truppen då Grzegorz Zengota skadade sig tidigt på säsongen och ersattes då med en riktigt formstark Adrian Miedzinski, ett byte som gör att Smederna blir ruskigt starka på reserven.

Då ska vi för första gången i år titta på vårt nybyggda Piratlag där vårt lagbygge till en början präglas mycket av förarnas ingångssnitt. Första matchen för året är alltid lite speciell. Förarna har då inte kört några heat och då har det löpande snittet inte heller börjat räknas, vare sig avseende inbördes placering i laguppställningen eller för att beräkna golvsnitt.

Vi kan stanna en stund vid golvsnittet som vid starten av årets säsong ger oss lite utmaningar i laguttagningen.

Vi har tre förare som inte åkte Elitserien förra året och som har fått sina snitt omräknade från vad förarna presterade i Allsvenskan förra året, Jonas, Daniel och Kai. Alla tre har fått rabatt på sina Elitseriesnitt för att de enbart åkte i Allsvenskan förra året. Mot ”verkliga snitt” har vi säkert en rabatt på 1,5 poäng totalt sett på dessa tre förare. En konsekvens av detta är att, innan vi kört vår första match, så blir det en del utmaningar att pussla ihop laget för att nå golvsnittet 9,000 poäng. Straffet för att underskrida golvsnittet är 25 000: - i böter samt två lagpoängs avdrag så det är helt uteslutet.

Hur har vi då tänkt formera vårt premiärlag? Vi har i skrivande stund en preliminär laguppställning, flera av våra förare kör tävlingar i helgen och vi har Press & Practice kvällen innan premiären så mycket kan hända.

Vi bygger laget kring vår lagkapten och stora stjärna, GP-föraren Niels-Kristian Iversen, som tillsammans med sin landsman Mikkel Michelsen kommer få dra ett stort lass i Piraterna 2019 i varsin heatledarväst. De kommer flankeras av Linus Sundström i väst 3. Våra unga polska förare Pawel Przedpelski och Daniel Kaczmarek på ordinarie plats i väst 2 och 4. Bröderna Davidsson bildar vårt reservpar i premiären i väst 6 och 7.

Utanför premiärlaget står Henrik Bergström och Kai Huckenbeck som inte finns med i den preliminära laganmälan just på grund av ovan nämnda golvsnittsproblematik. Kai och Henrik kommer dock finnas stand-by om något skulle inträffa med någon av våra anmälda förare.

Nu hoppas vi på att ni, kära publik och sponsorer, ställer upp och stöttar oss på samma härliga sätt som förra året. Vi behöver allt stöd vi kan få för att besegra förra årets svenska mästare!

Vårt preliminära lag mot Smederna

  1. Mikkel Michelsen
  2. Pawel Przedpelski
  3. Linus Sundström
  4. Daniel Kaczmarek
  5. Niels-Kristian Iversen
  6. Daniel Davidsson
  7. Jonas Davidsson

Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry