• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug

Ny batalj redan ikväll borta mot Lejonen

19 juli 2023 10:08
Inför match


Det drar ihop sig!

Knappt har vi hunnit damma av oss allt grus från gårdagens debacle hemma på Autoexperten Arena, innan vi raskt blickar framåt emot dagens oerhört tuffa bortamatch mot Lejonen nere i Gislaved. Ett hemmalag som imponerade och bortaslog Indianerna igår och hakade på i jakten på en slutspelsplats. Serien tätnar och vi behöver steppa upp igen. Vi hemmaslog Lejonen med klara 55-35 tidigare under säsongen och sitter därmed lite i förarsätet idag vad gäller åtminstone bonuspoängen. Men det ska köras om det också! Vi går såklart för 3 poäng.

Vi tvingas stuva om lite i laget denna match. Dels såklart för att vår kanske största stjärna, Piotr Pawlicki, ej kan medverka denna vecka pga sin fotledsskada. Oklart fortfarande när han är tillbaka på ovalerna. Men också för att vi behöver hitta tillbaka till vinnarspåret igen.

Mannen i form med stort F, Przemyslaw Pawlicki tar väst 1 och kommer därmed att åka tre heat tillsammans med Oskar Polis i väst 2. Pawlicki är vi på nytt trygga med här, dock så är kvällens besök i Gislaved första gången för Polis. Tillsammans hoppas och tror vi ändå dessa herrar reder ut det som par.

I väst 3 åker Vaclav Milik, som har Lejonens hemmaoval som sin favoritbana, vilket känns tryggt. Vår viktiga tjeck behöver dock hitta tillbaks till formen som var i början utav säsongen, då han flög fram. Helt klart vår nyckelförare ikväll!

Vår lagkapten Oskar Fajfer blir den som får ta sig an väst 4. En position som vi varit starka på hela säsongen borta. Här litar vi fullt ut på Oskar som visat upp en jämnhet ändå sen premiärmatchen i Kumla. Två heat dessutom tillsammans med Milik känns mycket bra.

Pawel Przedpelski, som hade en tung afton igår, lär vara revanschsugen milt sagt och i väst 5 ska det kunna bli många viktiga poäng. Även om han ställs mot världsmästaren Zmarslik två gånger minst under kvällen. Pawel behöver även han hitta en stabilare form.

Hungrigaste föraren idag måste stavas Peter Ljung. Tillbaka på sin gamla hemmabana men nu som pirat, så lär han i väst 6 åka med en revanschlust och vilja att visa Lejonen vilket misstag de gjorde som släppte honom till oss. Vi tror detta räcker som tändvätska för Peter, som också letar efter bättre form.

Jonathan Ejnermark, utropstecknet i laget i år, återfinns i väst 7. Här blir det intressant att se hur vår värmlänning tacklar Lejonens långa hemmabana. Det kommer krävas bra fart om det ska bli en ny succékväll för Jonathan. Men kriga på banan, det vet vi att han både kan och gör.

Nu samlar vi ihop oss och knyter nävarna. Det kommer behövas fler inkörda poäng om det ska bli slutspel. Jag tycker vi löser det redan ikväll nere i Småland.

Med hopp om ny piratseger och även ett starkt stöd på läktarna!

/Anders Bylin