• Ligasponsorer

Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep

Inför Smederna - Piraterna

18 augusti 2019 21:00
Lagledarnas ord

Inför Smederna - Piraterna


Inför Smederna - Piraterna

Söndag kväll och ny införkrönika. Vi skulle så här dags befunnit oss i Roslagen igen för den uppskjutna matchen mot Rospiggarna men vädrets makter satte återigen stopp för speedway. Vi försöker igen på onsdag med den matchen.

På tisdag skall vi till Eskilstuna för att möta Smederna, ett lag vi slog hemma i seriepremiären på Probaco Arena med 48–42. Smederna är ett lag som fått upp farten nu mot slutet och kommer säkerligen att vara livsfarliga i ett kommande slutspel. Vem minns inte 2017 när man knep sista halmståt mot oss och sen gick hela vägen till guld.

På tal om slutspel, om ni tror att vi gett upp hoppet så har ni fel. För än så länge så går det matematiskt att räkna ihop att vi kan nå slutspel. Efter förlusten mot Masarna så har vi inte avgörandet i egna händer utan måste förlita oss på att övriga resultat går vår väg. Men vi kommer att göra allt som står i vår makt över det vi själva styr över, att vinna våra två kvarvarande matcher och därmed ta 6 poäng till.

Vi skall då slå ett getöga på våra motståndare Smederna. Ett lag som är komponerat för att kunna vara med i toppen och slåss om guldet, men som inte har haft den där turen i början av serien samtidigt som deras stora härförare Fredrik Lindgren haft det lite tyngre. Men man ser nu att det lossnat för Fredrik i och med hans vinst i Målillas GP och med honom i form får man en extra växel. Grattis Fredrik till GP-segern och till en fantastisk manöver för att undvika att köra på Patryk Dudek.

Deras övriga två heatledare Jepsen-Jensen och storebror Pawlicki har också blandat och gett lite under säsongen. Sen har man två riktiga snitthöjare i Adrian Miedzinski och ryska löftet Gleb Chugonov som gjort bra matcher för Smederna. Man har även speedkulan Lebedevs som backup. Deras svenska reservpar Alexander Woentin och Pontus Aspgren åker fort på sin hemmabana så ni förstår att vi står inför en riktigt tuff uppgift om vi skall besegra Jerker Erikssons och Jimmy Janssons lagbygge.

Vi i Piraterna då. Flera av förarna har fått lite välbehövlig vila i helgen, det är bara Mikkel och Niels som kört GP i Målilla och Kaczmarek som kört semifinal i polska andraligan. Mikkel körde in 8 poäng i grundtävlingen och tog sig till semifinal och slutade totalt som femma i tävlingen. Niels hade även han chansen till en plats i semifinalerna men en miss i sista heatet förstörde den chansen och han stannade på 7 poäng.

Vi åker till Eskilstuna med en liten annorlunda laguppställning där vi plockar in Daniel Kaczmarek i väst 2 vilket gör att vi får ner Kai Huckenbeck på reservplats ihop med Jonas Davidsson.

Vi i Piraterna besitter ju faktiskt en trio med förare som varit tongivande i Smederna genom åren, Przedpelski, Iversen och Michelsen, som alla är fantastiskt duktiga runt ovalen i Eskilstuna när allt stämmer och som vi naturligtvis kommer att ta hjälp av för att snabbt hitta rätt med inställningar och åklinjer.

Vårt lag

  1. Mikkel Michelsen
  2. Daniel Kaczmarek
  3. Linus Sundström
  4. Pawel Przedpelski
  5. Niels-Kristian Iversen (K)
  6. Kai Huckenbeck
  7. Jonas Davidsson

Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry