• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug

Serieledare trots knapp förlust

24 maj 2023 12:00
Efter match

Serieledare trots förlusten uppe i Eskilstuna


Mötet i Eskilstuna gav stora känslor. Smederna ledde matchen med 8 poäng efter det 10:e heatet, men sedan rusade vi pirater ikapp och vann de tre följande heaten med 14-4. Med en två poängsledning inför sista heatet, tyvärr med Milik problem med cykeln och Przemyslaw kan tyvärr inte hålla de båda smedförarna bakom sig utan blir passerad och tyvärr även matchen.

Det var en riktig känslomässig berg-och-dalbana på Eskilstuna Motorstadion inför det sista heatet. Det såg ut som att Piraterna skulle vinna matchen efter en stor jakt efter den långa pausen efter heat 10. Men i slutändan skiljde det dock två poäng till Smedernas favör. 46-44 blir slutresultatet, en otroligt jämn match som kunde svängt åt vilket håll som helst.

Anders Bylin om matchen: Ja vad säger man efter första förlusten för säsongen? Snöpligt är nog rätta ordet. Var aldrig orolig inför avslutande nomineringsheaten. Inte ens i paus när vi låg under med 8 poäng. Vi är ju starka just efter paus. Även trots lite ändringar i laget. Så just därför känns den här förlusten lite extra bitter. Annars så tycker jag vi inleder matchen bra. Ejnermark tar 2 poäng i reservheatet. Och i heat 4 åker Selvin riktigt bra och tar enpoängaren före Joel Andersson. Det som såklart gör att vi inte riktigt orkar hålla jämna steg fram till paus, är att enbart tre ordinarie förare (Milik och bröderna Pawlicki)åker som vi räknat med. Polis har det svårt ur första sväng trots att han är med i starterna. Seifert har lite otur men krigar. Dock uteblir poängen i större utsträckning. Efter paus så visar vi hur starka vi är. Poängövervikt i tre raka heat varav två femettor imponerar. Själv var jag lugn inför nomineringsheaten. Men tyvärr så grinar oturen denna afton oss i ansiktet. I heat 15 så lossar Miliks gashandtag och Pzemek rår tyvärr inte på hemmaförarna ensam. Bitter och snöplig förlust. Men vi ska ta med oss en hel del från matchen ändå. Vi fick svar på mycket. Vi ville prova lite nytt. Det var ett bra läge för detta tyckte både jag och Daniel. Kanske var det det som kostade oss segern? Men tror ändå på att vi måste rotera i laget. Och ett strulande gashandtag var det ingen som räknat med.

Så räkna med revanschsugna piratförare hemma mot Dackarna nästa vecka. Och revanschsugna lagledare sjävklart! Vi lovar underhållning och hoppas kunna hitta tillbaka direkt till vinnarspåret!!!! Med minst 2000 personer på läktaren och solsken! Mot ny piratseger!

Nya tag nästa tisdag då Dackarna från Målilla kommer på besök till Motala. Ta med familj & vänner så får ni se på en högklassig speedwaymatch.

Poängen för kvällen:

  1. Václav Milík 11 (3,2,3,3,0)
  2. Oskar Polis 0 (0,0,R)
  3. Jonas Seifert-Salk 5+3 (1*,0,1,2*,1*)
  4. Przemysław Pawlicki 10+1 (2,3,2,2*,1)
  5. Piotr Pawlicki 15 (3,2,2,3,3,2)
  6. Jonathan Ejnermark 2 (2,0,0)
  7. Ludvig Selvin** 1** (0,1,0)