• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug

Slutspelet drar igång och nu finns inget att spara på!!

21 augusti 2023 21:06
Inför match


Äntligen är det dags för slutspel. Och som vi längtat efter just detta i Piraterna. Från serieledning efter de inledande omgångarna till en nervig kamp kring sista slutspelsplatsen i den absolut sista omgången av årets Bauhausliga. Det har verkligen svängt en hel del under säsongen men nu är det liksom på allvar. En kvartsfinalkamp över 30 heat mot Rospiggarna där vi i morgon inleder första bataljen lagen emellan uppe i Hallstavik. Räkna med en jämn match där inget av lagen vill hamna på efterkälken inför returmatchen i Motala tisdagen den 29:e augusti.

Vid förlustmatchen tidigare under säsongen i just Hallstavik med 44-46, så saknades vår snittmässigt bäste förare under året, Przemyslaw Pawlicki, men nu är han med i laget och i väst 1 hoppas vi att Pzemek kan leverera på topp på nytt. Det lär vi behöva mot ett superjämnt hemmalag. Formen må kanske ha dalat lite på storebror Pawlicki, men den sanslösa form han var i under större delen utav grundserien är såklart omöjligt att bibehålla under en hel säsong.

Likt förra mötet laget emellan i Roslagen, så återfinns Vaclav Milik i väst 2. Poängskörden då fanns mer att önska utav förstås men nu när det vankas slutspel så känner vi oss trygga med Vaclav. Här finns massor med sparkapital och vi vet att hungern och åkformen finns där. Två heat tillsammans med Pzemek kan betyda mycket.

Med 13 inkörda poäng senast i Hallstavik och matchens piratförare, så var det näst intill omöjligt att peta Oskar Polis till denna match. Vi vet att startar Polis i närheten av lika bra nu som då från grind, så lär han bli vår nyckelförare på nytt. Kanske en chansning enligt många men vi tror stenhårt på Oskar i väst 3.

Med sig i väst 4 i tre heat får han sin namne Fajfer, vår stabila lagkapten. Vi tror mycket på detta par och kan bara Fajfer fortsätta leverera på den nivå han gjort under säsongen så ska det mycket till för att hemmalaget ska få någon poängövervikt när dessa herrar är på banan tillsammans.

Äntligen är han tillbaka i laget, Piotr Pawlicki, efter sitt benbrott tidigare under säsongen i Polen. Faktum är att vi utan Piotr i laget inte vunnit en endaste match om vi bortser från den senaste avbrutna bataljen med Indianerna hemma. Det kanske säger lite om betydelsen utav lillebror Pawlicki. I Polen har han hunnit med att köra två ligamatcher med blandat resultat. Dock så höll foten bra. Vilket vi är glada över och här hoppas vi på nytt på många sköna inkörda poäng av vårat ankare. En trygghet för laget är vad Piotr är. Viktiga väst 5 blir hans.

I väst 6 får vi se Jonathan Ejnermark. Vår värmlänning har varit kanske det största utropstecknet i laget hittills under säsongen. Men jag är inte förvånad faktiskt. Potentialen är hög och när allt stämmer så är Jonathan en klassförare. Återstår bara att se ifall banan kommer passa honom eller inte denna gång. Motståndet på reservplats är kanske det tuffaste på hela säsongen. Så verkligen något att bita för båda våra reserver.

Med sig i väst 7 får Jonathan Mr Rutin himself, Peter Ljung. Vårat senaste nyförvärv väntar fortfarande på islossningen poängmässigt. När kommer den? Kanske imorgon? Ja det tror vi på. Självklart så behöver vi försöka åka jämnt med hemmalagets reserver för att inte vår topp 5 ska få en allt för tuff uppgift. Ska det bli Peter som blir kvällens pirat denna gång? Ja förutsättningarna finns självklart.

Det kommer bli en riktigt tuff uppgift imorgon för oss pirater att knäcka. Efter matchen så är det ”halvtid” innan vi vänder hemåt för returmatch en vecka senare på Autoexperten Arena. Totalt 30 heat ska avverkas och jag tror vi kommer få en stenhård kamp in i det sista. Förhoppningsvis så får vi möjligheten att avgöra kvartsfinalserien på hemmaplan inför välfyllda läktare och kanske att vi även inför densamma har samtliga förare i truppen tillgängliga inför laguttagningen då! Det var ett tag sedan i så fall.

Men nu är det först full fokus på kvartsfinal 1 imorgon. Hoppas få se många piratsupportar på plats för stöttning. Ni behövs. Tillsammans ska vi ta oss vidare mot semifinal.

Mot ny piratseger!!!

Laget till morgondagen

  1. Przemysław Pawlicki
  2. Václav Milík
  3. Oskar Polis
  4. Oskar Fajfer (K)
  5. Piotr Pawlicki
  6. Jonathan Ejnermark
  7. Peter Ljung