• Ligasponsorer

Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep

Dubbel-analys Smederna och Rospiggarna

28 augusti 2019 16:46
Lagledarnas ord

Dubbel-analys Smederna och Rospiggarna


Dubbel-analys Smederna och Rospiggarna

Sent omsider kommer här en analys av säsongens sista två bortamöten i Eskilstuna o Hallstavik.

Vi börjar med matchen i Eskilstuna som blev rejält försenad på grund av banans beskaffenhet i startområdet. Banpersonalen fixade ganska snabbt till banan efter regnet som föll, men man hade stora bekymmer med starten. Hela området var svampigt och inte direkt jämnt så det preparerades länge innan vi till slut kunde börja köra.

Matchen blir en riktig rysare då vi kämpar o sliter och är med både i starterna och fartmässigt. I heat 10 vinner Niels o Kai med 5-1 och vi är i ledning med två poäng i pausen. Matchen böljar sedan fram och tillbaka och inför nomineringsheaten är det återigen lika, 39-39. Men här tar det tvärnit och vi får två femettor i baken och förlorar matchen med 49-41. Det är ganska tydligt att hemmalaget har mer att åka för i slutet av matchen och vill verkligen visa de tappra åskådarna som suttit kvar hela matchen att hemmalaget är bäst. Med Fredrik Lindgren och Gleb Chugunov tillbaka i laget är Smederna en av guldkandidaterna, helt säkert. För vår del har vi återigen ett ihåligt lag med fyra förare som tar 39 av våra 41 poäng vilket gör det svårt att vinna matcher.

Dagen efter bar det återigen iväg till Roslagen och det vid två tillfällen inställda matchen mot Rospiggarna. Och givetvis regnar det i Hallstavik igen!! Men lagom till matchstart så skiner solen igen och vi kan dra igång som planerat.

Tyvärr får vi köra riders replacement för Mikkel som haft en efterhängsen förkylning hela veckan. Efter matchen i Eskilstuna tog vi ett beslut ihop med Mikkel att han får åka hem till sin husdoktor för att försöka bli frisk. Ni som såg hans match med Lublin i fredags kväll såg att orken tröt mot slutet och han åkte inte nomineringsheatet. Åker man riders måste hela laget fungera och vi tar tyvärr bara 4 poäng på hans heat. Även här startar vi matchen bra och vi tar en liten ledning och håller jämna steg fram till heat 7. Sen får hemmalaget greppet i matchen genom två femettor och någonstans där är slaget om segern förlorad. Vi siktar istället in oss på att ta bonusen genom att uppnå 40 poäng. Vi krigar på och toppar så mycket vi kan och har 33 poäng inför nomineringsheaten. Vi behöver alltså 7 poäng på de två nomineringsheaten och vinner båda heaten, men får inte med oss parkompisen till mer än 3-3 i båda vilket ger totalställningen 51-39 och 51-39.

Avslutningen blir rafflande, det blir ett skiljeheat om bonusen där vår kapten Niels-Kristian Iversen ställs mot Jason Doyle.

När tapen går så får Jason Doyle, ja antingen får han en klockren start, eller så gör han en riktig rullstart. Domaren låter dock heatet gå och trots att Niels jagar i bakhjulet i fyra varv så vinner Doyle heatet och alla tre poängen går till Rospiggarna. Ett grattis till Rospiggarna som avslutar säsongen strålande.

Vi i lagledningen skall nu försöka att få lite distans till årets säsong, det har varit en hektisk avslutningsvecka och vi skall försöka att återkomma med en slutsummering av året under ”lagledarnas ord”.

Men vi vill redan nu tacka alla som stöttat och hjälpt oss under de två säsonger som vi ansvarat för Piraternas representationslag och önskar Stefan & Stefan lycka till med lagbygget inför 2020.

Hälsningar

Fredrik o Jerry