• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug

Seger nere i Målilla

21 juni 2023 06:00
efter match


Fasen vill skön kväll i Målilla!! En revansch som vi alla väntat på att få kontra med. För hemmamatchen mot Dackarna ville vi helst glömma med detsamma. Och nu studsar vi tillbaka och visar hur jäkla bra vi är när hela laget presterar!!

Kvällen på Skrotfrag Arena inledde vi med tre raka 4-2:or. Vi släppte snabbast från grind och var hungriga från heat 1. Pzemek Pawlicki tar första heatsegern och i reservheatet så fyller kvällens förare, tveklöst, Jonathan Ejnermark på med en ny heatseger, där även Erik Persson lyckas knipa sin första poäng i Bauhausligan. Och Pawel Przedpelski ville inte vara sämre utan flyger ifrån i heat 3 till solklar heatseger och ställningen är 12-6 i vår favör.

Lillebror Piotr Pawlicki ville sedan inte vara sämre i heat 4, utan lämnar av alla. Tyvärr så kör Erik omkull i heatet och blir utesluten med en ömmande hand som resultat. I omstarten gör Piotr proceduren kort med hemmaförarna och fjärde raka 3:an tillfaller oss. Grym start!

I heat 5, som jag anser vara ett av nyckelheaten, så visar Ejnermark i par med vår lagkapten Oskar Fajfer att kvällen är hans. En enkel 5-1:a, en ny heatseger för vår reserv och vi är tio poäng upp.

Sedan så knaprar hemmalaget in lite på oss och är bara 4 poäng efter inför heat 9. En ny femetta av firma Pzemek Pawlicki och Vaclav Milik gör att vi åter tar kommandot.

Dackarna gör några toppningar i matchen men de biter inte på oss. Pzemek tar sin tredje 3:a i heat 12 där Fajfer krigar till sig pinnen.

Inför heat 13 är vi i ledningen med sex poäng. Przedpelski och Piotr Pawlicki kör 3-3 där mot hemmalagets Janowski/Bewley. Således fortsatt sexpoängsledning inför nomineringsheaten.

Väl där så satsar vi på att avgöra direkt i heat 14 då vi låter bröderna Pawlicki kampera tillsammans. Och det faller väl ut då Pzemek tar sin 4:e 3:a för kvällen. Och då gör det inget att lillebror kammar noll i heatet!! Segern är i hamn inför sista heatet.

Milik och Przedpelski avslutar snyggt med en ny säker 3-3:a där tyvärr Bewley är lite för snabb. Men segern var redan i hamn och tankarna var kanske redan på matchen dagen efter. Inget chanstagande i onödan.

Sammanfattningsvis så kan jag konstatera att min känsla inför matchen stämde, alltid skönt. Men ikväll så måste vi verkligen lyfta fram laget, som presterar jämnt. Alla bidrar och är fokuserade och hjälper varandra. Teamsnacken var bra och alla drog åt samma håll.

Extra plus ändå såklart till Jonathan Ejnermark från reservplats, som får det att lossa rejält. 8 inkörda poäng på tre heat är så imponerande. Har hela tiden vetat att detta funnits i honom men så skönt o glädjande när han verkligen får till det totalt under en kväll. Här har vi en nyckel inför kommande matcher.

Kan såklart inte glömma nämna Pzemek Pawlicki. Vilken sanslös form han är i. 4st solklara 3:or mot Dackarnas stjärnor är inget annat än världsklass. Hatten av och vi kan bara be om att hans form håller i sig framöver.

Både Przedpelski och Milik levererar mycket bra. Stabila insatser. Även Fajfer, trots lite mindre inkörda poäng, tar viktiga sådana och krigar på riktigt bra.

Sparkapitalet har vi i Piotr Pawlicki denna kväll. Kändes som om han och hans cyklar inte var överens. Men även solen har fläckar. 5 poäng på 5 heat är långt ifrån vad vi är vana vid.

För Eriks del så blev kvällen blandad. Första poängen i Bauhausligan följdes upp med en omkullkörning med skadad hand som resultat och sedan en nolla mot starkt hemmapar. Men starterna fanns där och det lovar gott inför fortsättningen. Tyvärr så innebär kvällens skada att Erik tvingas stå över hemmamatchen mot Smederna.

Nu snabb sömn för att imorgon kunna fokusera på hemmamötet med Smederna, där vi också siktar på att ta revansch.

Sammantaget så konstaterar jag att när vi är så här bra och alla i laget levererar, så är vi oerhört svårslagna. Harmonin i laget säger det mesta. Vi är på fortsatt winningstreak!!! Och den ska bli ännu längre hoppas vi.

/ Anders Bylin

Piratpoängen i Målilla

  1. Przemysław Pawlicki 12p (3,0,3,3,3)
  2. Václav Milík 8+2p (1,2,2´,2,1´)
  3. Paweł Przedpełski 10p (3,3,0,2,2)
  4. Oskar Fajfer 4+1p (1,2´,0,1)
  5. Piotr Pawlicki 5+1 (3,1,FX,1´,0)
  6. Jonathan Ejnermark 8p (3,3,2)
  7. Erik Persson 1p (1,FX,0)