• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Analys Piraterna - Smederna

8 maj 2019 13:45
Lagledarnas ord

Analys Piraterna - Smederna


Då var det dags för en liten kort analys av gårdagens premiärmatch mot Smederna hemma på Probaco Arena.

De yttre förhållandena för att bedriva en sommaridrott utomhus kanske inte var de mest optimala med endast ett par plusgrader och en snöby precis innan matchstart. Vår trogna hemmapublik fick se oss köra hem en trygg vinst i premiären mot de senaste två årens svenska mästare Eskilstuna Smederna.

Tittar vi lite på matchen så går det mesta vår väg, vi börjar med att vinna slantsinglingen innan matchen och får fördelen att välja startbanor. Sedan visar vi under inledningen av tävlingen att vi är att räkna med genom att snabbt roffa åt oss en ledning.

Vi har även ett par riktiga dueller som vi vid flera tillfällen är väldigt nära att knipa ytterligare poäng men blir slagna på målfoto efter att domaren Krister Gardell fått kontrollera målgången via TV-repriserna i slow-motion.

Smederna ges sedan aldrig riktigt möjligheten att komma tillbaka då vi ligger komfortabelt på en sexpoängs-ledning efter sju heat vilket gör att möjligheten till toppningar uteblir för Smederna. Först i heat 12 ges möjligheten till toppning när vi är uppe i ledningen med tio poäng och Smederna tar chansen med Pawlicki med resultatet att vi är tillbaka på sex poängs ledning. Detta gör att möjligheten till ytterligare toppning förhindras i heat 13, något vi i Piraternas lagledning var väldigt nöjda med.

Till slut skrivs vinsten till 48-42 och vår första seger i årets elitserie är ett faktum. Vi är enormt stolta över segern, men är samtidigt väldigt ödmjuka och packar ner dessa två poäng i bagaget. Vi suger på karamellen under onsdagen och flyttar sedan fokus mot nästa tisdag då vi skall till Målilla och ta oss an årets stora guldfavorit Dackarna.

Det vi minns från gårdagen är att vi hade en lugn och enormt fokus i depån utan någon stress och det är vår laginsats som vinner matchen.

Men en fluga inte gör en hel sommar utan nu är det bara att kavla upp ärmarna och fortsätta på den inslagna vägen.

 

Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry