• Ligasponsorer

Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep

Analys Piraterna - Masarna

29 maj 2019 16:00
Lagledarnas ord

Analys Piraterna - Masarna


Onsdag morgon och analysdags och det första som dyker upp är att vi redan har avverkat en fjärdedel av grundserien, oj så fort det går.

Vi i Piraterna har satt oss i en riktigt bra sits inför fortsättningen av Elitserien. Vi har tagit 6 av 8 möjliga poäng så här långt, något som absolut inte fanns med i vår kalkyl innan säsongen.

I enhaltande tabell, där vi kört fyra matcher och två andra lag kört fem matcher, ligger vi på en andra plats i tabellen, en poäng efter Indianerna. En placering som ger oss arbetsro och ett lugn i vår fortsatta planering av säsongen..

Vi gör återigen en riktigt homogen laginsats alla är med och bidrar poängmässigt till segern mot Masarna. Vi agerar återigen som ett lag. Alla försöker verkligen att göra sitt allra bästa, både för sig själv och för att bidra ännu mer till att gruppen når högre mål.

Vi lider lite med Masarna som kvällen innan start får informationen om att deras tyske förare Martin Smolinski blivit avstängd av FIM och ej får delta i tisdagens match vilket givetvis är ett tungt avbräck. Man drabbas även tidigt av en skada på Aleksandr Loktayev som inte kunde fullfölja matchen vilket ytterligare stökar till det för lagledningen i Masarna.

Det pratas väldigt mycket om banan och lite av detta vill vi förtydliga. En del är felaktigt vinklat som om vi inte skulle vara nöjda med banprepareringen. Vi är supernöjda! Både banpersonalen och vi i laget letar alltid efter små förbättringar och vill få till den där banan som gör att vi vinner samtliga heat med 5-1. Och vi letar konstant efter någon liten förfining av ytskiktet som ger oss den där värdefulla hemmafördelen som alla lag letar efter.

Vi som ledare är väldigt glada över att ha en grupp som alltid vill mer, även om man tar 10 poäng så finns det alltid ett mål att ta några poäng till, både för sig själv och för laget. Och vi känner att det finns ytterligare potential att få ut av laget.

Om man tittar rent krasst på vårt lag är att vi egentligen ”för dåliga” för att få medverka i 2019 års Elitserie. Vi har med det lag vi körde med mot Masarna ett lagsnitt på 8,956, vilket innebär att vi inte når upp till minimikravet för att få åka Elitserien som är 9,000.

Ändå har vi med detta lag tagit sex av åtta möjliga poäng och med beaktande av att vi har mött fjolårets tre medaljörer så här långt så förstår ni att vi i lagledningen har all anledning att vara nöjda med vår prestation så här långt.

Nu packar vi ner den här matchen och flyttar blicken mot Gislaved och nästa veckas drabbning mot Lejonen. Deras bana är en riktigt lång racerbana och för att vi skall vara med där nere krävs det att vi kör ruskigt fort.

 

Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry