• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug

Piratseger även på onsdagskvällen

22 juni 2023 11:04
efter match


Winningstreak!!! Match 2 på lika många dagar slutar med en efterlängtad och oerhört skön seger samt revansch på svenska mästarna Smederna från Eskilstuna, efter att snöpligt förlorat matchen i absolut sista heatet när vi möttes borta för drygt en månad sedan. Matchen slutar med seger 48-42, där vi avgör i heat 14 med en säker 4-2:a signerad Oskar Fajfer och Pzemek Pawlicki.

Trots en hel del regn innan matchstart så hade vår grymma banpersonal lyckats fixa till banan i absolut toppskick åter igen. Hatten av för dem!! Svårt att våga vattna som vanligt med en så pass osäker prognos som ändå gavs från olika väderinstitut. Vilket gjorde att banan upplevdes lite halare än sist hemma. Men bara marginellt.

Detta brydde sig dock inte våra hemmaförare om alls. Redan i heat 1 satte Pzemek Pawlicki i par med Pawel Przedpelski tonen med en solklar 5-1:a. En ledning som vi sedan aldrig tappade.

Närmare oss än två poäng kom aldrig gästerna. Reservheatet var ett av två heat med poängövervikt för Smederna. Gårdagens förare, Jonathan Ejnermark, tog tvåpoängaren bakom Philip Hällström-Bängs. Men det kunde lika gärna varit ytterligare en heatvinst för Jonathan som tog starten klart.

Därefter följdes vi åt båda lagen. Fem raka 3-3:or vittnar om en jämn och oviss match så långt. Stabila heatsegrar av Piotr, Pawel och vår lagkapten Fajfer gjorde att ställningen var 22-20 efter 7 körda heat. Vi lyckades inte skaka av oss gästerna utan de bet ifrån bra. Något överraskande tycker jag men de gör det riktigt bra. Trots att de tillämpade riders replacement för Maksym Drabik.

Dock så lyckas vi genom firma Fajfer/Milik få till en viktig 4-2:a i heat 8, där Oskar är först över mållinjen för sin andra raka heatseger. Och vi är i en fyrapoängsledning.

Sedan följer ytterligare 4st 3-3:or efter varsin sin heatseger för bröderna Pawlicki.

Avgörandet enligt mig kommer i heat 13 där vi på nytt får poängövertag i och med Piotr Pawlickis imponerande trepoängare. Sällan man sett Piotr vrida och vända huvudet så mycket under ett och samma hit. Storebror Pzemek säkrar enkelt enpoängaren och vi är 6 poäng upp inför nomineringsheaten.

Väl där så är jag och Daniel överens om att vi skall ”döda” matchen omgående och det lyckas vi också göra. Vår bäste förare för kvällen, Oskar Fajfer, vinner alltså heat 14 före smedföraren Robert Lambert med Pzemek Pawlicki på tredje plats.

Segern är ett faktum. Och även bonuspoängen är i hamn inför sista heatet. Så jäkla skönt!! Att få ta en så efterlängtad revansch!! Ledning med 46-38!!

I sista heatet så tillåts gästerna ta en 4-2:a efter att Piotr gått omkull på första varvet och blivit utesluten. I omstarten så tar Pawel en 2-poängare och vi kan konstatera att segersiffrorna skrivs till sköna 48-42 Detta var en kväll där vi aldrig riktigt lyckades gå ifrån och skapa ett lugn. Smederna gav sig inte utan krigade på, främst genom Lidsey och Lambert. Men vi kändes hela tiden tyngre. Men ”rycket” kom aldrig. Som vi vant oss vid lite hemma när vi haft våra bästa förare tillgängliga.

Säkerligen så var detta en match i publikens smak, men sannerligen inte i vår laglednings. Denna kväll är det våra ordinarie förare som tar ansvaret och levererar bra med poäng. Lagkapten Fajfer är bäst på 11+2. Även bröderna Pawlicki och Przedpelski når tvåsiffrigt. Då blir vi svårslagna. Lägg därtill Miliks 5 pinnar.

Tuffast idag hade våra reserver det. Ludde Selvin krigar på men lyckas inte riktigt få till starterna och då blir det svårt när motståndet är så pass bra. Poängen uteblir tyvärr. Även Jonathan Ejnermark hade det lite motigt med 2 inkörda poäng. Den sistnämnde hade det kämpigt med banan som på vissa ställen var och blev gropig efter några heat.

5 inkörda poäng på två dagar och dubbla revanscher gör att vi kan ta ledigt fram till den 4-5 juli med ett skönt leende på läpparna samt ett för jäkla skönt go i laget. Då väntar dubbelmöte back-to-back med Rospiggarna. Vi startar hemma tisdagen den 4:e juli 19.00.

Tills dess, skön midsommar till er alla piratfans, sponsorer och alla som jobbar inom klubben. Tillsammans är det vi som är Piraterna Speedway!!!

Mot nya piratsegrar!!

/Anders Bylin