• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Bortamatch i Målilla under tisdagen

19 juni 2023 18:00
Inför match


Dags för en ny vecka, en intensiv sådan med två matcher för vår del. Tisdag beger vi oss ner till Målilla för revanschmöte med Dackarna och dagen efter så ska vi även försöka oss på att ta revansch på svenska mästarna Smederna på hemmaplan. Även bonuspoäng står på spel dessa matcher så de är väldigt viktiga för vår del.

Vi mönstrar på nytt det starkaste lag vi har på pappret. Det gäller båda matcherna. Alla är friska och tillgängliga. Dock så satt vi i lagledningen med hjärtat i halsgropen under söndagen då både vår lagkapten Oskar Fajfer och Pzemek Pawlicki var inblandade i krascher i Polen. Dock så klarade sig båda undan skador av betydelse. Faktiskt så var även Piotr Pawlicki i backen en gång i sin match med Wroclaw. Så ni förstår att vi var nervösa.

Men nu så är det dagen före match. Ett möte med ett formstarkt Dackarna väntar. De har fyra raka segrar. Men det hoppas jag vi kan sätta stopp för.

Tillbaka i laget i väst 2 denna gång är Vaclav Milik, som missade förra matchen pga sin handledsskada. Men nu ska han vara fit for fight igen. Inget imponerade facit under helgens EM-deltävling för Vaclav men vi vet vad han kan. Tanken var faktiskt att låta Oskar Polis åka dessa båda matcher men han hade tyvärr förhinder. Hade varit intressant med Polis på reservplats. Så upp till bevis nu för vår tjeck.

I väst 1 återfinns vår snittraket nummer 1, Pzemek Pawlicki. Ord känns överflödiga och vi nöjer oss med att säga att vi hoppas Pzemek fortsätter leverera som han gjort hittills. Då är han nästintill oslagbar. Hans leende på läpparna där i depån säger det mesta.

I väst 3 åker Pawel Przedpelski, som på nytt hittat rätt med motorer och form. Då är han så bra som han visat de sista två matcherna. En mycket viktig pjäs i vårat lag som i sina bästa stunder kan slå vem som helst.

I väst 4 placerar vi vår lagkapten Oskar Fajfer, som kommit tillbaka starkt efter sin fotskada, som han ådrog sig i hemmamatchen mot just Dackarna. En skada som inte verkar besvära Oskar alls. Senast hemma så var det en njutning att se hans framfart på Autoexperten Arena. Så bra är han. Det vet vi. Så vi är egentligen inte överraskade. Gäller bara att han bibehåller formen.

I väst 5 återfinns på nytt vårat ankare Piotr Pawlicki. Egentligen finns väl inte så mycket att säga om Piotr mer än att han känns som det ankare han är i laget. Det blir ett annat lugn i gruppen när han är omkring. Likt sin bror så finner vi ett leende på Piotr konstant. Det syns att han trivs hemma i Motala och i detta lag. Och på banan är han snabb som få.

Vårat utropstecken på reservplatsen denna säsong Jonathan Ejnermark, får ta väst 6. Efter en mycket stark inledning så har formen kanske mattats lite för Jonathan. Men det är tufft i alla heat i Bauhausligan. Och små marginaler. Men vi känner oss trygga med honom och vet att snart så blixtrar det till igen.

Med sig från reservplats i väst 7, får Jonathan denna vecka Erik Persson. Erik som debuterade i Baushausligan och i Piraterna i bortamatchen mot Västervik, behöver få fler chanser tycker vi. Därav låter vi Ludde Selvin vila två matcher nu. Vi hoppas och tror att Erik kommer tacka för förtroendet och visa oss att vi valde rätt. Erik som är en starter, behöver våga ta för dig lite mer på banan, så kommer det att bli kanon.

Vi i lagledningen är taggade för en intensiv vecka. Först ska vi ha med oss minst 2 poäng hem från Målilla. Med vårat sedvanliga stöd på läktarna från er piratfans, så ska vi göra allt vi kan!!!

Mot ny piratseger!!

/Anders Bylin assisterande lagledare