• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug

Match igen ikväll hemma mot Smederna

21 juni 2023 09:53
Inför match


Jaha, dags att kliva upp på hästen igen. Trots att vi nyss klev av ju. Efter en god men kort natts sömn efter gårdagens grymt sköna revansch på Dackarna nere i Målilla, så är det matchdags igen. Idag ställs vi hemma mot svenska mästarna Smederna och även här har vi revansch att utkräva efter den snöpliga förlusten borta med 44-46 tidigare under säsongen.

Vi skulle mönstrat exakt samma lag som igår nere i Målilla, var tanken. Men tyvärr så tvingas Erik Persson på reservplats kasta in handduken. Hans hand svullnade upp rejält igår efter matchen. Skadan, som han ådrog sig i sitt andra heat då han var i backen, gör för ont. Och vi enades om att Erik tyvärr får vila och skjuta på sin hemmadebut på Autoexperten Arena. Istället så kommer åter igen Ludvig Selvin in i laget och tar således väst 6 och bildar på nytt reservpar med gårdagens förare, Jonathan Ejnermark. Räkna med en hungrig Selvin i dagens match!

Vi kastar om lite i laget på några positioner, då det är hemmamatch. Vi har lite annat tänk hemma och hoppas de faller ut väl.

Dock så återfinns vår hetaste förare Pzemek Pawlicki, i väst 1 igen. Ett förtroende han axlat väl och vi ser ingen anledning att ändra där. Här har ni en förare med självförtroende, med stort S!!

Pawel Przedpelski ser vi i väst 2 och med hans form så känner vi oss trygga. Han blir viktig denna dag och åker han som han gjort senaste omgångarna så ska mycket till för att någon smed ska rå på honom.

Vår lagkapten Oskar Fajfer får i väst 3 åka hela tre heat tillsammans med Vaclav Milik i väst 4. Även här känner vi ett förtroende för de båda. Fajfer som senast åkte fullt hemma, vill säkerligen visa att formen består. Och han lär hjälpa sin parhäst Milik fram tror vi. Milik som letat febrilt efter formen senaste tiden. Dock så visade han under gårdagen att han hittat tillbaka till något likt det han presterade under inledningen av säsongen. Skönt verkligen!!

Revanschsugen!! Det är något som jag kan lova er alla att vårat ankare Piotr Pawlicki lär vara idag i väst 5. På vår hemmaoval är det inte många, om ens någon, som rår på Piotr när han är på åkhumör!! Och det kommer han vara.

Så spänn fast er alla! Det lär bli en tuff och tät match mot Smederna som kommer med sitt starkaste lag i det närmaste. Robert Lambert, Maksym Drabik och Kacper Woryna för att nämna några, lär sälja sig dyrt. Men det lär våra förare göra också. Tror på en jämn match men där vi såklart siktar på att ro hem alla tre poängen idag då det även ska delas ut en bonuspoäng.

Med er hjälp på läktaren fans, så ska vi ta tredje raka segern och fortsätta vår fina winningstreak.

Mot ny piratseger!!!

/Anders Bylin