• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Rospiggarna borta

5 juli 2023 11:43
Inför match


Dags för match för andra dagen i rad var det tänkt, back to back med Rospiggarna. Men tyvärr så var vädrets makter inte på vår sida igår kväll. Säkerheten går alltid främst och när starten och startrakan blev alldeles för mjuk i det ihärdiga regnet så togs alltså beslutet att skjuta upp matchen. Så tråkigt för alla inblandade. Hoppas nu verkligen att publiken, som tålmodigt väntade kvar till 20.30, kommer tillbaka oavsett vilket datum vi kommer åka denna uppskjutna match. Vi återkommer så snart nytt datum är spikat.

Till dagens batalj så. Vi åker iväg på vår längsta bortamatch till Hallstavik. Och där kan vi vänta oss ett hungrigt Rospiggarna, som är i behov av poäng för att inte missa slutspel. Men även vi vill ha fler poäng för att hamna så högst upp som möjligt i tabellen inför vad som komma skall till hösten.

Vi stuvar om lite i laget. Piotr Pawlicki åker i väst 1 och får med sig Vaclav Milik i tre heat i väst 2. Två stabila förare som förhoppningsvis kommer komplettera varandra väl.

Pawel Przedpelski drar på sig väst 3, ett nummer som är tufft borta men som vi tror faller väl ut. Formen finns ju absolut där på den stilåkande polacken.

Lagkapten Oskar Fajfer får i väst 4 åka två heat med Pawel. Oskar har tidigare under säsongen åkt oerhört stabilt från den positionen och idag hoppas vid den trenden håller i sig. En nyckelförare enligt mig denna tuffa bortamatch.

Idag blir debuten i piratvästen av för vårat nyförvärv Peter Ljung. Vi lägger ett ganska så tungt ansvar på Peter i väst 5 men vet och tror han klarar av det med bravur. Rutin har han så det räcker och blir över. I depån igår kväll så såg man hungern i hans ögon. Det bådar gott!

Reservplatserna tar Jonathan Ejnermark i väst 6 och Oskar Polis i väst 7 hand om. Kanske det starkaste reservparet vi kunnat ställa upp med hittills under säsongen. Här har vi lite större förväntningar än vanligt och det bör vi också ha med tanke på vad dessa presterat tidigare.

Dags att åka de långa milen norröver. Men det gör vi gärna och har i sikte 2 poäng, som vi vill ha med oss hem till Motala. Vi kommer sälja oss dyrt var så säkra.

Mot ny piratseger!!!

/Anders Bylin Piraterna Speedway