• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug

Blek insats och tappad bonuspoäng!

20 juli 2023 11:52
efter match


Ja vart börjar man denna summering av gårdagens besvikelse nere i Gislaved mot Lejonen? Vi möter ett oerhört starkt hemmalag ska man ha klart för sig, men det får inte se ut som det gör i vårat piratlag. Endast en förare, Pawel Przedpelski, lyckas stå upp under hela matchen. Tyvärr räcker det inte såklart och vi får åka hem med svansen mellan benen: förlust med 32-58 och dessutom tappad bonuspoäng trots att vi hade en hemmaseger sedan tidigare med 20 poäng att gå på!

Vi kan bara konstatera att denna kväll blev precis så nattsvart som den kunde bli. Det är exakt så som vår skadade svensk, Mathias Thörnblom, och jag talade om innan matchen, att är man inte med från start här nere i Småland, så blir ofta bortalagen frånåkta rejält direkt och siffrorna brukar bli stora. Tyvärr visade det sig stämma in fullt ut.

Inledningsvis fanns det bara en bana att starta ifrån och det var ettan. Så tydligt då inte ens Przemyslaw Pawlicki med sin form rår på Klindt i heat 1, som just stod på innerbanan. 2-4 inleds matchen med.

I reservheatet så är vi på väg med en femetta då Jonathan Ejnermark, just från spår 1 hoppar iväg fint med Peter Ljung hängandes utanför. Dock så går Ljung omkull precis in på varv 3 då det blir trångt och heatet stoppas med en uteslutning på Peter. I omstarten krigar sedan Ejnermark till sig tvåpoängaren.

Från heat 3 och fram till heat 8 har vi sedan tyvärr inte mycket att glädjas över. 3st 5-1:or i baken samt även 2st 4-2:or gör att vi ligger under med hela 20 poäng efter just 8 heat och då är det totalt lika vad gäller kampen om bonuspoängen.

Vår lagkapten Oskar Fajfer är den enda pirat som lyckas vara först över mållinjen så långt!! I heat 5 känner vi igen Oskar som tar tre poäng men med Ljung på en sista plats.

8 heat körda, underläge med 20 poäng och poängövervikt för Lejonen i 7 av heaten. Under all kritik.

Innan matchen så fanns självklart en viss oro för en eventuell förlust, men att vi mitt i matchen skulle få fokusera på att rädda bonuspoängen hade vi sannerligen inte räknat med.

I heat 9 så tända en gnutta hopp så Przemyslaw Pawlicki fint tar sin enda heatvinst för kvällen före världsmästaren Zmarzlik. Och det kan Pawlicki tacka Oskar Polis för som i starten lägger sig över Zmarzlik och banar väg för sin lagkamrat. Äntligen poängövervikt för oss i och med att Polis tar enpoängaren.

Vi följer upp med en fin 5-1:a signerad Pawel Przedpelski och Peter Ljung i heat 10 med Pawel först över mållinjen. Vi är i paus i underläge med 14 poäng.

Vi har ett bra teamtalk där känns det som. Grabbarna vet vad som gäller fortsättningsvis.

Vi toppar in Przedpelski i heat 11 direkt istället för Vaclav Milik. Men det går inte som tänkt. Hemmalaget seglar ifrån till en ny 5-1:a. I heatet efter så visar lejonförarna Klindt/Hampel att de vill åt bonuspoängen. Normalt så starka paret Pawlicki/Fajfer underpresterar här rejält med en ny svidande 5-1:a för hemmalaget!

3-3 i heat 13 gör att det inför nomineringsheaten är 50-28 på tavlan och vi behöver 8 poäng till för att ro hem den så viktiga bonuspoängen.

Rullgardin ner tyvärr redan i första nominerigsheatet. Hemmalagets Hampel/Zmarzlik säkrar bonuspoängen till Lejonen i och med kvällens 6:e femetta i hemmafavör. Pawlicki/Milik är aldrig nära att hota.

Sedan spelar det ingen roll att Fajfer/Przedpelski åker 3-3 i heat 15. Förlusten är ett faktum sedan länge och tyvärr missade vi även att få med oss en poäng hem till Motala.

Att åka ner till Gislaved och möta Lejonen är aldrig lätt. De har ett komplett lag nu när de är skadefria. Så en förlust kan man ta ibland men det får verkligen inte se ut som det gjorde igår. Förarna försökte verkligen hitta rätt med inställningar och så vidare men det lyckades inte alls. Och när inte ens Peter Ljung, som var tillbaka på sin gamla hemmabana, lyckas hitta rätt, ja då blir det ännu svårare.

Pawel Przedpelski får trots allt godkänt med sina 11 poäng på sex heat. Även Jonathan Ejnermark ska sträcka på sig. Poängskörden stannar dock vid 2 inkörda poäng.

Övriga i laget har en hel del att fundera på. Även en del att bevisa framöver. För nu väntar ett längre uppehåll får vår del innan sista matchen i grundserien går utav stapeln hemma mot Indianerna den 8 augusti på Autoexperten Arena.

Fram tills dess har vi i lagledningen en del bryderier. Först och främst gäller det att försöka hitta en eventuell ersättare till skadade Piotr Pawlicki, då hans fraktur i fotleden kommer ta tid att läka. Hur länge vet vi inte i dagsläget men vi behöver agera nu. Sedan tillkommer nästa dilemma: vilka ska vi åka med i laget nästa match? Här lär Daniel och jag ha många och långa samtal kring just detta.

Vi är ledsna, allt från lagledning till förare, att vi inte lyckades bjuda upp till dans alls denna vecka. Två förluster på två dagar med svaga insatser är inget vi är stolta över. Men jag lovar att vi kommer komma tillbaka! Det finns inget annat. Revanschlusten kommer bli svår att bära omkring på nu när vi har ett litet längre uppehåll. Men den finns där och är oerhört stark!

Med hopp och slutspel och en ny piratseger i derbyt mot Indianerna den 8 augusti till att börja med!

Lagets poäng under gårdaen

  1. Przemysław Pawlicki 7p (2,1,3,R,1)
  2. Oskar Polis 2p (0,M,1,1)
  3. Václav Milík 2+1p (0,1,1,0)
  4. Oskar Fajfer 6+1p (1,3,R,1,1)
  5. Paweł Przedpełski 11p (2,2,3,0,2,2)
  6. Peter Ljung 2+1p (FX,0,2)
  7. Jonathan Ejnermark 2p (2,0,0)

//Anders Bylin