• Ligasponsorer

Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 11 Maj Maj
Tisdag Tis 18 Maj Maj
Torsdag Tor 27 Maj Maj
Tisdag Tis 1 Juni Jun
Tisdag Tis 8 Juni Jun
Tisdag Tis 15 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Tisdag Tis 29 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Torsdag Tor 5 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Tisdag Tis 17 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug

En resa från egna påskrivna kontrakt till en komplett trupp 2019 - Del 1

1 januari 2019 11:31
Lagledarnas ord

En resa från egna påskrivna kontrakt till en komplett trupp 2019 - Del 1


Vi i lagledningen, Fredrik och Jerry, skall ge oss i kast med att försöka delge er alla som stöttar oss i Piraterna, funktionärer, supportrar och sponsorer samt givetvis alla andra intresserade läsare en återblick över hur tiden från den allsvenska guldkvällen sett ut för oss lagledare i processen att försöka bygga ett lag som skall försvara Piraternas och Motalas färger i speedwayens finrum, Elitserien 2019

Allting börjar egentligen med att vi får den officiella frågan från Piraternas Interimsstyrelse att de vill att vi fullföljer vårt 1+1-åriga kontrakt och tar oss an jobbet att vara lagledare för Piraternas representationslag även 2019.

Detta händer i slutet av september, någon vecka efter att vi vunnit finalen mot Griparna i Nyköping. Fredrik befinner sig på semester utomlands och Jerry sitter hemma och funderar över vad som skall hända. Då våra kontrakt är beroende av varandra och kopplade så att först måste Fredrik säga JA innan Jerrys förhandlingar börjar.

Det stora problemet är att vi inte vet om vi skall åka i Elitserien eller Allsvenskan 2019. Målet för klubben har hela säsongen varit Elitserien men ännu finns inget beslut från SVEMO på den tidigare styrelsens ansökan.

Förhandlingarna med oss i lagledningen sköts av styrelseledamöterna Uffe Gunnarsson och Lasse Hedlund. Då Fredrik är på semester blir det via mail och telefon med honom efter att han badat färdigt om dagarna. När slutet av hans semester närmade sig så enades Piraterna och Fredrik om ett avtal som båda parter var nöjda med.

Automatiskt startades förhandlingarna med Jerry om jobbet som assisterande lagledare och efter några rundor fram och tillbaka enades man även här om ett kontrakt tisdagen den 2 oktober.

En konsekvens av dessa två kontrakt blev att Fredrik utnyttjade en sex timmars flygresa hem till Sverige till att skissa på hur ett lag för Elitserien 2019 skulle kunna se ut. Tankarna gick i första hand till att få ihop ett slagkraftigt och intressant lag som kom över golvsnittet 9.0. Med tanke på den budget som vi i lagledningen fått till förfogande av styrelsen så var det golvsnittet vi jobbade mest med, taksnittet var inte något större problem.

Totalt skapades 22 stycken olika lag under resan som skulle kunna vara Piraternas representationslag i Elitserien 2019, men med reservationen för att vi fortfarande inte visste om vi skulle få SVEMOS godkännande att medverka i Elitserien.

Fredrik landar på Arlanda onsdagen den 3 oktober runt klockan 22 och har då bara 20 timmar kvar till att starta sin resa mot Polen och till GP-tävlingen i Torun.

Det som samtidigt sker hemma är att Piraternas Interimsstyrelse tillsammans med Jerry jobbar otroligt intensivt med att förse SVEMO med svar på de tre krav som SVEMO ställer med anledning av den nya styrelsens ansökan om en plats i Elitserien som skickades in den 28 september.

Jerry packar sina väskor i Linköping för att med ett dygns förskjutning också bege sig till Polen och GP-tävlingen i Torun för att medverka i förhandlingarna med förarna. Men fortfarande vet vi inte om vi får åka i Elitserien. Fredrik har bokat möte i Torun med Tony Olsson från SVEMO så hela resan är en enormt stor chansning, men absolut nödvändig för att kunna få samma förutsättningar som övriga lag i Elitserien att bygga ett slagkraftigt lag för 2019.

Nu är det fredag morgon den 5 oktober och nu börjar egentligen historien om jakten på Piraternas Elitserieplats 2019. För Fredrik är detta otroligt stort då han säsongen 2004 blev tvungen att göra exakt samma sak då Piraterna åkte ur Elitserien. Skillnaden är att då skedde förhandlingarna i Mariestad och på telefon med Gasarna och inte som nu mitt under brinnande GP-avslutning i speedwayens finrum i Torun.

Fredrik är som sagt redan i Torun och Jerry är på väg ner och ankommer lördag morgon.

Under fredagens träning befinner sig Fredrik på MotoArena och i depåområdet så är det många förare som undrar om vi skall åka i Elitserien nästa år. Svaret blir att tyvärr är det är inte klart ännu och det som är frustrerande är att vetskapen om att för varje timma som går så förvinner det tillgängliga förare från marknaden. För det är här på plats i Torun som kontakter knyts och överenskommelser om både nya kontrakt och utbyte av telefonnummer sker.

Diskussionerna med SVEMO intensifieras från hemma plan för att nå en kritisk nivå under fredagen där speciellt punkten om att Piraterna skall medverka till att det blir ett nytt allianslag i Allsvenskan så att det blir 6 lag där som är den sista stötestenen. Och här trodde nog inte Fredrik som satt nere i Torun, om vi skall vara helt ärliga, att vi skulle lösa detta.​

Media genom bl.a. SVT:s reporter Johan Ejeborg som är på plats för att skriva om avslutningen i GP-serien och Fredrik Lindgrens möjlighet till en fantastiskt fin bronsmedalj är otroligt nyfiken och intresserad av hur förhandlingarna går med förbundet och när svar kommer. Det är kanske först då man inser att även media och Elitserien har saknat Piraterna Speedway under 2018.

Nu är det lördag morgon den 6 oktober och Jerry anländer till Torun samtidigt som Fredrik har ett möte med Tony Olsson på SVEMO. Ett möte som är väldigt lösningsorienterat från båda parters sida och tillsammans löses de sista pusselbitarna och Piraterna är därmed klara för att få delta i 2019 års Elitserie.

Jerry och Fredrik möts nu upp på ett litet avskilt café i en av Toruns gallerior för att dra upp riktlinjerna för hur vi går vidare. När, var och hur släpper vi nyheten? Vi behöver ha ett högt tempo för den här nyheten kommer att spridas som en löpeld och innan vi ens fått vårt kaffe så har SVT:s reporter Johan Ejeborg ringt och undrat hur det går i våra förhandlingar. Så där från ett litet café i Torun basunerades det ut klockan 11.30 i media hemma i Sverige genom SVT att Piraterna var tillbaka i speedwayens finrum. Under intervjun med SVT har Jerry kontakt med vår kanslist Jenny Franck som tillsammans med Jerry får ihop en pressrelease som släpps på Piraternas hemsida och Facebooksida några minuter senare. Det blev inte mycket kaffedrickande för Fredrik innan radio och tidningar hörde av sig. Vi blev totalt nerringda och nyheten var toppnyhet på SVT:s flöde. En underbar känsla och något vi jobbat så hårt för sedan hösten 2017 så detta är något man kommer att minnas länge.

Klockan är nu 12.00 och nu sätt våra planer i gång på riktigt. En viktig sak som vi bestämt i Piraterna och som nu verkställs är att Jerry, och enbart Jerry, förhandlar om kontrakt med förarna. Fredriks uppgift är att hitta de förare som vi söker. Det var ingen tvekan om vilka som var de första att kontaktas. Förhandlingarna med bröderna Davidsson inleds direkt.

Vårt beslut för hur resten av lördagen skulle tas tillvara blir att vi beger oss båda två mot MotoArena för att visa upp oss i Piratkläder och basunera ut budskapet att vi är tillbaka i Elitserien ! Vi får många glada tillrop redan på vägen ner till depån och alla är enbart positiva. Många förare visar sitt intresse för att köra hos oss men problemet vi har just nu är att GP-serien skall avgöras om några timmar och ingen vill diskutera kontrakt. Dock bestämmer vi med flera förare att kontakterna fortsätter i morgon.

Det mest konkreta som sker är att Jerry slutför diskussionen muntligt med vår förare Daniel Kaczmarek om en fortsättning i klubben 2019.

Fortsättning följer…………………