• Ligasponsorer

Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 11 Maj Maj
Tisdag Tis 18 Maj Maj
Torsdag Tor 27 Maj Maj
Tisdag Tis 1 Juni Jun
Tisdag Tis 8 Juni Jun
Tisdag Tis 15 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Tisdag Tis 29 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Torsdag Tor 5 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Tisdag Tis 17 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug

Inför Piraterna - Västervik

16 juni 2019 16:18
Lagledarnas ord

Inför Piraterna - Västervik


Då drar vi igång igen efter en veckas uppehåll.

Vi inleder på hårdast möjliga sätt mot ett av årets topplag och det för tillfället kanske formstarkaste laget i Elitserien just nu, Västervik. Möjligtvis att Vetlanda kan göra dem sällskap i formtoppslistan.

Om vi då ska skänka våra motståndare Västervik några tankar så är det att Morgan Andersson fått ihop ett riktigt bra lag. Dessutom har man fått en riktig boost i och med att Peter Ljung troligtvis gör sin absolut bästa säsong någonsin. Peter snittar stabilt på 2,100 efter fem matcher vilket säger en hel del om hans kapacitet nu, dessutom ett antal 15-poängare i Polen för Tarnow vittnar om att han är i sitt livs form. Lite förvånande att han inte fick wildcardet till Grand Prix-tävlingen i Hallstavik, inget ont om Oliver ”Vispen” Berntzon, men ligger man sexa i den totala snitt-tabellen i Elitserien så borde man vara högt upp på listan för ett wildcard.

Vi kommer att få se vår fjolårsbekanting och förre detta lagkamrat Anton Karlsson på reservplatsen. Anton hade en mycket stor del i att vi lyckades bärga det Allsvenska guldet förra året så han är alltid extra välkommen till Motala och Probaco Arena.

Att Nicki Pedersen och Peter Kildemand hittar runt i Motala det vet vi redan, men frågan är hur regerande juniorvärldsmästaren Bartosz Smektala, lillebror Jack Holder och Sam Masters gör återstår att se. Västervik ställer ett otroligt starkt och kompetent lag på startlinjen, det kan vi vara överens om.

Vi i Piraterna då.

Vi har funderat en hel del under veckans uppehåll men inför tisdagens match fortsätter vi på den inslagna vägen med samma sju förare som gjort det riktigt bra så här långt. Alla är hela och friska efter en mängd tävlingar utomlands som passerat förbi under vår ledighet, tävlingar som vi i lagledningen följt väldigt noga.

Vi har i våra funderingar tills slut valt att göra några smärre justeringar. Linus Sundström har själv bett om att få flytta från heatledarposten i väst 3 för att få det något lättare nummer 4. Vi har haft ett snack med Pawel Przedpelski som gärna antar utmaningen som heatledare istället för Linus. Vi väljer även att byta nummer på bröderna Davidsson den här gången.

Vi hoppas nu att vi totalt sett kommer att få ut ännu lite mer av laget i och med bytet av heatledare och ändringen på reservplatserna.

Det som händer utanför laget är att Daniel Kaczmarek fortsätter att göra riktigt bra ifrån sig i Polen och även i Tyskland så han står verkligen inte långt bort från att få chansen igen.

Henrik Bergström har nu tagit studenten, GRATTIS Henrik! och han kan nu fokusera till 100% på speedwayen. Han ser nu ut att få en fast plats i Vargarnas allsvenska lag och matchar även i deras division 1-lag så det bådar gott även för hans del.

Vårt lag

  1. Mikkel Michelsen
  2. Kai Huckenbeck
  3. Pawel Przedpelski
  4. Linus Sundström
  5. Niels-Kristian Iversen (K)
  6. Jonas Davidsson
  7. Daniel Davidsson

Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry