• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug

Förlust i Hallstavik

6 juli 2023 12:26
Efter match


En förlust som känns onödig.

Gårdagens svåra bortamatch mot hemmastarka Rospiggarna uppe i Hallstavik, blev precis så tuff och svår som vi befarade. En förlust kan man alltid ta men denna känns så onödig då vi i början av matchen totalt missar i inställningarna på cyklarna. Det är som att vi redan från start känner en osäkerhet och det brukar aldrig bli bra. En förlust med 44-46, som kunde blivit större, om det inte varit för Oskar Polis på reservplats för dagen. Han var den som bar laget inledningsvis.

Starterna var som så ofta avgörande denna kväll. Det var inte mycket omkörningar. En bana som var stenhård och hal samt med klent fäste i starten. Så på förhand kändes den inte till vår fördel.

Vi åker jämnt med hemmalaget fram till heat 5. Underläge med 14-16 efter två klara heatsegrar för Polis och en för lagkapten Oskar Fajfer. I heat 6 får Piotr Pawlicki en usel start och Vaclav Milik har inte farten alls. Lahti/Bergé tar en enkel 5-1:a. Den såg vi inte komma alls.

Vi kämpar oss ifatt med tre raka 4-2:or. Pawel Przedpelski hittar farten och tar en 3:a i heat 7. Polis flyger fram till sin tredje raka 3:a i heat 8 mot hemmalagets ordinarie förare Lahti/Bergé och sedan så hittar Piotr rätt med inställningarna och vi känner igen honom i heat 9, där han är först över mållinjen.

Heat 10 slutar 3-3 då Peter Ljung och Jonathan Ejnermark säkrar upp poängen bakom hemmalagets Antonio Lindbäck. Så oavgjort i paus efter en strulig inledning fick ändå anses som godkänt så långt med tanke på allt småstrul.

Efter paus är vi ju som starkast, normalt sett. Men ändå så fanns den där osäkerheten där på något konstigt sätt. Och det skulle visa sig vara befogat. I heat 11 så åker Przedpelski/Milik på en 1-5:a i baken. Och när sedan Pawlicki/Fajfer i heat 12 får se sig slagna av Timo Lahti, så var det mycket tankar. Den såg jag inte komma alls.

Matchen avgörs sedan i heat 13, där vi låter Polis åka istället för Ljung. Przedpelski tar sin tredje nolla för kvällen och Lindbäck är på gränsen till vad som är tillåtet i första sväng mot Polis, som är på väg att runda hemmaföraren. Inte snyggt men domaren ansåg visst annat. En ny 1-5:a mot oss och underläge med 35-43 inför nomineringsheaten.

Det krävdes således två avslutande 5-1:or för att vi skulle få med oss oavgjort hem. Och i heat 14 såg det länge ut som om firma Polis/Ljung skulle ro hem just en 5-1:a, men Lahti ville annat, passerade vårat nyförvärv och då hjälpte det inte att Polis tog sin fjärde 3:a för kvällen.

Avgjort inför sista heatet. Där så snyggar Pawlicki/Fajfer till siffrorna, om än lite turligt. Piotr är långt före övriga. Dock så får rospiggen Bergé ett res i sista kurvan in på målrakan, kör omkull och Huckenbeck kör rätt in i sin lagkompis. Heatet fryses och Fajfer tar tvåpoängaren.

Nu är det bara att slicka såren! Jag är besviken på att vi inte lyckas vara med från start. Det är lite för dåligt. Vi behöver hitta rätt snabbare med inställningarna på cyklarna då vi åker borta. Vi har inte råd att låta hemmalagen åka ifrån oss så att vi behöver börja jaga tidigt i matcherna. Här har vi lite att jobba med jag och Daniel tillsammans med förarna. Hemma är det på ett helt annat sätt.

Glädjeämnet för kvällen stavas solklart Oskar Polis. Vilka starter. Här har vi en förare som växt in i laget på riktigt nu. Så skönt att se förare komma med hunger och självförtroende, även vid bortamatch. 13 inkörda poäng är mer än godkänt.

Vår lagkapten Oskar Fajfer är stabil med sina 9+2 poäng och sedan så ryckte vårat ankare Piotr Pawlicki upp sig efter en svag inledning och fick ihop 9 poäng. Även Jonathan Ejnermark ska ha cred för sin kämpainsats. Han slet och gav sig aldrig. 2+1 poäng kunde varit mer.

Vårat nyförvärv Peter Ljung hade det lite tungt med farten. Första matchen med laget dock och här har vi ett sparkapital. 4 poäng är godkänt dock.

Att Vaclav Milik och Pawel Przedpelski tillsammans endast mäktar med 7 poäng är långt ifrån godkänt. Här förlorar vi matchen tyvärr. De kan så mycket bättre!

Nu blickar vi framåt. Och hoppas kunna hitta ett nytt datum snabbt för returmatchen hemma mot Rospiggarna. Senast ikväll ska datumet vara spikat.

Nästa match på schemat är annars Lejonen borta 19 juli.

Oavsett så räkna med ett hungrigt piratlag nästa match. Det går upp och ner. Och vi har rest oss förut. Lagen är oerhört jämna i årets Bauhausliga och oftast är det hemmabanan som avgör. Men det ska vi för vår egen del snabbt försöka ändra på! Så att vi är lika starka borta som hemma.

Mot nya piratsegrar inom kort!

/Anders Bylin

Piratpoängen i Hallstavik såg ut som följer:

  1. Piotr Pawlicki 9p (0,1,3,2,3)
  2. Václav Milík 4p (2,0,1,1)
  3. Paweł Przedpełski 3p (0,3,R,0)
  4. Oskar Fajfer 9+2p (2,3,1,1´,2´)
  5. Peter Ljung 4p (0,1,2,1)
  6. Jonathan Ejnermark 2+1p (1,0,1´)
  7. Oskar Polis 13p (3,3,3,1,3)