• Ligasponsorer

Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep

Analys Piraterna - Västervik

19 juni 2019 20:26
Lagledarnas ord

Analys Piraterna - Västervik


Onsdag morgon och analysdags igen.

Lite svårt att skriva analysen eftersom vi direkt efter gårdagens match började arbetet med att planera för torsdagens bortamatch i Kumla. Efter att ha käkat lite med förarna satte vi oss direkt på kansliet för att sätta ihop torsdagens lag. Ett lag som skall vara anmält till SVEMO senast klockan 23.00. Efter det fortsatte vi med att sammanställa den ekonomirapport över förarkostnader som senast 48 timmar efter körd match skall skickas till SVEMO. Dessutom en hel del praktiska frågor eftersom flera av våra förare stannar i Motala till torsdag, speedwaycyklar skall tvättas, skitiga föraroveraller skall tvättas, så här är det viktigt att alla inblandade runt laget samarbetar. Så det blev ganska sent innan huvudet landade på kudden och lite extra mycket tankar i huvudet blir det naturligtvis när man förlorar en hemmamatch.

Men nu till gårdagens match där vi började med att förlora slantsinglingen om vilka banor vi startar på. Det är alltid bortalaget som väljer krona eller klave först så Västervik lyckades med det alla lagledare vill, alltså att få välja att starta på bana 2 och 4 för att få ett bra flow mot slutet av matchen. Vi inleder matchen starkt med 5-1 men tyvärr lyckas vi inte bibehålla och öka på övertaget och på så sätt få Västervik under press. Situationen blir precis tvärtom och vi hamnar lite på efterkälken och får jobba i motvind. Vi strider med näbbar och klor och lyckas ta ikapp till 30–30 i paus. I heat tolv så gör vi en chansning med att toppa bort Kai som inte fått till det riktigt under kvällen. Vi ger en superhet Daniel chansen och vår tanke är att om Danne klipper starten så får motståndarna jobba för att åka om honom. Tyvärr så får vi inte den effekt vi önskar och det är givetvis sådana situationer som en lagledare funderar över och försöker analysera efter en match. Skulle vi suttit lugnt i båten och inte ändrat när vi äntligen nått upp till lika i matchen men gjort är gjort. Vi såg chansen att få ett övertag i matchen och tog den, för viljan att vinna är urstark i hela Piratlaget och om vi hade fått annat utfall så vet man aldrig vad som hänt.

Vi förlorar mot ett riktigt bra lag som den här kvällen är oss övermäktiga, den snabbinkallade Buczkowski gör en kanonmatch och kanske blev den som var tungan på vågen för Västervik. Det är bara att bocka och buga samt gratulera Västervik till segern.

Fredrik: ”Jag måste säga att jag inte är något stort fan av det nya körschemat. Kombinationen med att man måste ligga under med åtta poäng innan toppning och att reserverna inte får röras i något av sina tre heat lägg gör att det är mycket svårare med taktiska drag. Lägg därtill att reserverna max får åka fem heat. Så den stora frågan är snart om vi lagledare behövs utan det blir som det blir för allt är redan uppstyrt. Kanske beror mitt missnöje med körschemat på att jag arbetat med det gamla schemat under mina 15 år som lagledare. Ja, jag var kritisk även förra gången vi förändrade, då från 16 heat till 15 heat, men det fick absolut inte de konsekvenser som det nya körschemat fått.”

Nu stänger vi ner det här eländet och flyttar fokus mot torsdag och en resa till en ny oerhört tuff match mot Indianerna från Kumla. Denna gång på en helt annorlunda bana eftersom Kumlas oval är en riktigt lång racerbana.

 

Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry