• Huvudpartners

Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 8 Juni Jun
Tisdag Tis 15 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Torsdag Tor 1 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Torsdag Tor 22 Juli Jul
Torsdag Tor 29 Juli Jul
Tisdag Tis 3 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Tisdag Tis 17 Augusti Aug
Tisdag Tis 24 Augusti Aug
Tisdag Tis 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep

Inför Piraterna - Rospiggarna

22 maj 2019 14:40
Lagledarnas ord

Inför Piraterna - Rospiggarna


Då står vi inför årets andra hemmamatch och den här gången ställs vi mot de senaste årens toppklubb, Rospiggarna. Ett lag som haft en tung inledning på säsongen mycket på grund av skada på sin stora stjärna, Jason Doyle, men till veckans matcher är han tillbaka. Rospiggarna kör två matcher denna vecka och började sin roadtrip med förlust i bortamatchen mot Vetlanda på tisdagskvällen och åker sen vidare till Probaco Arena på torsdag kväll vilket innebär två bortamatcher på raken.

Om vi som vanligt börjar att titta på våra motståndare Rospiggarna, så gör man relativt stora förändringar inför tisdagens match mot Vetlanda med inte mindre än fyra förändringar i laget. En på grund av att tyske Erik Riss bröt nyckelbenet i en krasch i England i måndags kväll.

Jason Doyle återkommer som vi nämnde och till vår match har man ändrat igen, Rasmus Jensen och Cleb Chugunow utgår och Tero Aarnio och Emil Millberg är tillbaka igen. Vi vet att Rospiggarna har en förare som gillar vår bana riktigt mycket och det är Andreas Jonsson. AJ är ruskigt snabb runt vår oval vilket kanske inte är så konstigt då vår bana en gång i tiden byggdes efter ritningar från Orionparken i Hallstavik.  En annan liten kuriosa är att innan vår speedwaybana var färdigbyggd på Duntis, så körde Piraterna sina hemmamatcher just i Hallstavik.

Vi i Piraterna gör en förändring i laget, Daniel Kaczmarek utgår och in kommer fjolårets stora överraskning Kai Huckenbeck. Kaczmarek gjorde en fin hemmadebut med 6+2 men vi vill nu även ge Kai chansen att visa sin kapacitet. Vi gör även några nummerförändringar till följd av detta byte där Kai tar väst två och bildar par med sin gode vän Mikkel Michelsen.  Vi flyttar då ner Pawel Przedpelski till väst fyra, en väst han gillar. Han bildar då par med Linus som fortsätter som heatledare i väst tre.  Bröderna Davidsson fortsätter som reservpar, placeringen i laget baseras på ingångssnittet och man kan inte förändra detta innan förarna kört tolv heat.

Vi hoppas på ytterligare en riktigt bra match, både seriepremiären mot Smederna och VIP Speedways premiär i fredags bjöd på riktigt bra speedway. Vi hoppas vi kan fortsätta att bjuda på en tät och bra racing som ni i publiken gillar, en spännande speedway med många omkörningar och tuffa heat.

Vårt lag

  1. Mikkel Michelsen
  2. Kai Huckenbeck
  3. Linus Sundström
  4. Pawel Przedpelski
  5. Niels-Kristian Iversen (K)
  6. Daniel Davidsson
  7. Jonas Davidsson

Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry