• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Inför Piraterna - Rospiggarna

22 maj 2019 14:40
Lagledarnas ord

Inför Piraterna - Rospiggarna


Då står vi inför årets andra hemmamatch och den här gången ställs vi mot de senaste årens toppklubb, Rospiggarna. Ett lag som haft en tung inledning på säsongen mycket på grund av skada på sin stora stjärna, Jason Doyle, men till veckans matcher är han tillbaka. Rospiggarna kör två matcher denna vecka och började sin roadtrip med förlust i bortamatchen mot Vetlanda på tisdagskvällen och åker sen vidare till Probaco Arena på torsdag kväll vilket innebär två bortamatcher på raken.

Om vi som vanligt börjar att titta på våra motståndare Rospiggarna, så gör man relativt stora förändringar inför tisdagens match mot Vetlanda med inte mindre än fyra förändringar i laget. En på grund av att tyske Erik Riss bröt nyckelbenet i en krasch i England i måndags kväll.

Jason Doyle återkommer som vi nämnde och till vår match har man ändrat igen, Rasmus Jensen och Cleb Chugunow utgår och Tero Aarnio och Emil Millberg är tillbaka igen. Vi vet att Rospiggarna har en förare som gillar vår bana riktigt mycket och det är Andreas Jonsson. AJ är ruskigt snabb runt vår oval vilket kanske inte är så konstigt då vår bana en gång i tiden byggdes efter ritningar från Orionparken i Hallstavik.  En annan liten kuriosa är att innan vår speedwaybana var färdigbyggd på Duntis, så körde Piraterna sina hemmamatcher just i Hallstavik.

Vi i Piraterna gör en förändring i laget, Daniel Kaczmarek utgår och in kommer fjolårets stora överraskning Kai Huckenbeck. Kaczmarek gjorde en fin hemmadebut med 6+2 men vi vill nu även ge Kai chansen att visa sin kapacitet. Vi gör även några nummerförändringar till följd av detta byte där Kai tar väst två och bildar par med sin gode vän Mikkel Michelsen.  Vi flyttar då ner Pawel Przedpelski till väst fyra, en väst han gillar. Han bildar då par med Linus som fortsätter som heatledare i väst tre.  Bröderna Davidsson fortsätter som reservpar, placeringen i laget baseras på ingångssnittet och man kan inte förändra detta innan förarna kört tolv heat.

Vi hoppas på ytterligare en riktigt bra match, både seriepremiären mot Smederna och VIP Speedways premiär i fredags bjöd på riktigt bra speedway. Vi hoppas vi kan fortsätta att bjuda på en tät och bra racing som ni i publiken gillar, en spännande speedway med många omkörningar och tuffa heat.

Vårt lag

  1. Mikkel Michelsen
  2. Kai Huckenbeck
  3. Linus Sundström
  4. Pawel Przedpelski
  5. Niels-Kristian Iversen (K)
  6. Daniel Davidsson
  7. Jonas Davidsson

Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry