• Ligasponsorer

Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 11 Maj Maj
Tisdag Tis 18 Maj Maj
Torsdag Tor 27 Maj Maj
Tisdag Tis 1 Juni Jun
Tisdag Tis 8 Juni Jun
Tisdag Tis 15 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Tisdag Tis 29 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Torsdag Tor 5 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Tisdag Tis 17 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug

Inför Indianerna - Piraterna

19 juni 2019 21:00
Lagledarnas ord

Inför Indianerna - Piraterna


Då var det snart onsdagskväll och dags för en ny inför-krönika. Denna gång inför en bortamatch mot Närkes bidrag till Elitserien, Indianerna. Ett lag som gått som tåget så här långt i serien och är en av årets guldfavoriter.

Matchen körs kvällen innan midsommarafton vilket är lite häftigt kan man tycka.

Indianerna styrs sportsmässigt av en Motalabo i form av Peter Johansson vilket innebär att tre av matchens fyra lagledare är från Motala, så det är även Motalabor hos motståndarna denna gång.

Om vi då ska titta på Indianerna anno 2019 så är det ett lag med otroliga kvaliteter. De har liksom vi i Piraterna två riktiga hemmasöner i Joel Andersson och Ludde Lindgren. Sen har man ett riktigt framtidsnamn i danske Anders Thomsen som spås en lysande framtid och den som ska ta över tronen i Danmark och bli nummer ett. Kenneth Bjerre grundlade sin karriär i Piratvästen och frågan är om han inte gör sin bästa säsong på år och dar. Har han någonsin varit så jämn och bra som han är just nu? En annan Piratbekanting är Chris Holder som även han till denna säsong höjt sig och gjort det riktigt bra i de flesta serier han kör i. Sen har vi givetvis klubbens stora ikon Peppe Protasiewicz. 20 år i samma klubb inger respekt och han levererar fortfarande på högsta nivå, inte minst runt Sannahed. Kryddar man det här laget med speedwayens största stjärna just nu, Tai Woffinden, så kanske man kan förstå att de gått som tåget och är storfavoriter till guldet. Tyvärr har väl lite smolk smugit sig in i bägaren då Tai just nu går skadad och detta är första matchen som laget ska klara sig utan sin stora härförare. Vi tror att Tai saknas inte bara på banan utan även i depån. Fredrik har haft Tai i sitt lag i Vetlanda i många år och säger att betydelsen av Tai i laget är större än många tror. Tai ersätts på en 28-dagarstransfer av Vaclav Milik som inte fick nytt kontrakt med Indianerna i höstas och nu senast representerade Dackarna, även det på en 28-dagarstransfer, något han gjorde med bravur när vi mötte Dackarna nere i Målilla.

Vi i Piraterna då.

Vi gör en del förändringar i laget inför vår tredje bortamatch, vi har ju som bekant två bortaförluster i bagaget så här långt.  Daniel Kaczmarek kommer in i laget efter att länge knackat på porten och ut går Jonas Davidsson. Jonas kommer att finnas med laget i depån uppe i Kumla som extra stöttning. Då vi har ett jämnt lag snittmässigt så får vi nu en förändring på reservplatsen igen då Pawel Przedpelski nu har ett löpande snitt som gör att vi måste ha honom där. Vi ser en klar fördel i detta då vi kan använda honom när som helst vilket kan bli viktigt under kvällen.

Det ska bli mycket intressant att se hur vi står oss mot Indianerna i morgon. Gårdagens förlustmatch har vi packat ner i väskan och vi har försökt plocka ur guldkornen för att kunna gå in i denna batalj med positiva tankar. Men vi förväntar oss en otroligt tuff dag på jobbet även imorgon kväll, det tror jag vi kan vara säkra på.

Vi hoppas på mycket Piratsupportrar från Motala, vi behöver ert stöd i denna viktiga match.

Vårt lag

  1. Linus Sundström
  2. Mikkel Michelsen
  3. Kai Huckenbeck
  4. Daniel Kaczmarek
  5. Niels-Kristian Iversen (K)
  6. Daniel Davidsson
  7. Pawel Przedpelski

Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry