• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Vinna eller försvinna?

28 augusti 2023 12:21
inför match


I morgon tisdag 29 augusti, hemma på Autoexperten Arena, ställs allting på sin spets. Vinst med 11 poäng i andra kvartsfinalen mot Rospiggarna är det som gäller om vi i Piraterna vill att säsongen skall fortsätta några veckor till. Så räkna med ett supertaggat piratlag som kommer att sälja sig dyrt.

Redan förra veckan hintade jag om att vi eventuellt kunde ha samtliga förare i laget tillgängligt till denna så viktiga match. Tyvärr så visade det sig igår i Polen att Paweł Przedpełskis överkroppsskada ej håller för match. En klar försvagning för oss såklart men vi kan ej heller chansa då vi har friska förare redo att köra. Vi tog i samråd med Paweł beslutet att vänta med ”comebacken” i piratvästen.

Vi sätter åter igen väst 1 på Václav Milík, då vi ser en stigande formkurva på våran sympatiske tjeck, speciellt på vår hemmaoval. Efter lite maskinstrul så har Vaclav börjat hitta tillbaka till vårformen och i morgon är han en mycket viktig kugge i laget.

I väst 2 gör Przemysław Pawlicki Milík sällskap i två heat. Pzemek, som varit vår i särklass bäste förare hittills under säsongen, kommer vara en av nycklarna under kvällen för ett avancemang till semifinalerna. Här har vi en förare som vi vet kan slå alla, oavsett om han missar i starten eller inte. Är storebror Pawlicki på åkhumör så ser jag att ingen rospigg skall kunna vara före honom i mål.

I väst 3 har vår lagkapten Oskar Fajfer nästan abonnerat hemma på Duntis. Här har vi tryggheten i laget. Således är västen hans igen. Utan tvivel. Vi kommer behöva att Oskar levererar på topp på nytt om vi ska kunna vända detta. Och så ska han se till att ta hand om sin nya parhäst denna kväll i väst 4, i tre heat, Jonathan Ejnermark.

På grund av löpande snittet, så gör vår värmlänning debut på ordinarie plats i laget. Ett gott betyg för Jonathan, som verkligen tagit flera kliv framåt denna säsong. Dock så ska vi ha klart för oss att nu så ställs han emot betydligt tuffare förare i varje heat, inga reserver här inte. Men då vi vet att unge herr Ejnermark både trivs och startar bra på vår hemmabana, så ska ni inte bli förvånade om poängen trillar in ändå.

Vårat lags kanske viktigare förare, Piotr Pawlicki tar sig an väst 5 igen. Tillbaks från sin fotskada, så gör han sin andra raka match för oss, efter att missat slutspurten av Bauhausligans grundserie. Betydelsen av att ha Piotr tillbaka i laget behöver ej påpekas. I sina bästa stunder så är det inte många, om ens någon, som slår han uppe på Autoexperten Arena. Formen kanske är ett frågetecken men hans hunger och vilja att ta Piraterna vidare i slutspelet är stark!

Ett nytt reservpar får vi alltså se denna match i och med förändringarna vad gäller det löpande snittet. I väst 6 hittar vi rutinerade Peter Ljung, som verkligen kämpar för att hitta tillbaks till den kapacitet vi vet han besitter. Kan det lossna i morgon kväll kanske? Möjligheten finns och Peters poängskörd behöver vara något högre än senast.

Med sig i väst 7, får Peter vår dansk, Jonas Seifert-Salk, som efter några ganska så skrala insatser, kört ner sitt snitt och åker därför nu för första gången denna säsong på reservplats. Här har vi ytterligare en nyckelförare mot Hallstavikslaget. Kan Salk få stopp på gästernas framfart på reservsidan? Ja, vi både tror och hoppas det. För då är mycket vunnet!

Det kommer bli en kamp ända fram till heat 15 i morgon. Tro mig. Vi ser fram emot denna uppgift med tillförsikt och hoppas kunna bjuda på underhållande speedway med många heatsegrar för oss pirater. Och så vinst med minst 11 poäng såklart!! Det viktigaste i matchen tror jag kommer vara starten. Det blir viktigt att snabbt ta ikapp Rospiggarnas 10-poängsledning och skapa nerv. Och det finns inget annat än att detta ska vi vända på!!!

Nu kraftsamlar vi alla, supportrar, förare, lagledning och övriga i föreningen. Säsongen ska fortsätta även efter morgondagens match!

Mot piratseger och mot semifinal!

Väl mött i morgon!

Laget som vi ställer på benen är:

  1. Václav Milík
  2. Przemysław Pawlicki
  3. Oskar Fajfer (K)
  4. Jonathan Ejnermark
  5. Piotr Pawlicki
  6. Peter Ljung
  7. Jonas Seifert-Salk