• Ligasponsorer

Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 11 Maj Maj
Tisdag Tis 18 Maj Maj
Torsdag Tor 27 Maj Maj
Tisdag Tis 1 Juni Jun
Tisdag Tis 8 Juni Jun
Tisdag Tis 15 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Tisdag Tis 29 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Torsdag Tor 5 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Tisdag Tis 17 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug

Inför Piraterna - Vetlanda

30 juni 2019 21:00
Lagledarnas ord

Inför Piraterna - Vetlanda


Söndag kväll och dags för en ny ”inför” igen. Denna gång inför säsongens första returmöte där en bonuspoäng står på spel till det lag som vinner sammanlagt hemma-borta. Vi förlorade bortamötet med 54-36 så att ta bonuspoängen blir oerhört svårt även om vi givetvis siktar även på det. Men vi börjar dagens krönika med att titta lite i backspegeln och även i kristallkulan framåt.

Vi i lagledningen har haft en avstämning av första halvan av säsongen med Piraternas styrelse där vi diskuterade både det sportsliga och det ekonomiska läget. Den sportsliga delen har nog gått ungefär som vi hade förväntat oss rent poängmässigt med 6 inkörda poäng, sen kanske vi inte hade trott att poängen skulle komma mot en del av dom lag som vi besegrat. Vi har nu även fått en ganska klar bild av hur stort intresset för Elitseriespeedway är bland hemmapubliken efter fyra hemmamatcher. Vi kan då bilda oss en uppfattning av hur ekonomin kommer att se ut framöver.

Lagledningen har fått en klar och tydlig inriktning från Piraternas styrelse att förarbudgeten som vi satte inför säsongen inte kommer justeras uppåt utan ligger kvar på avtalad nivå. Detta innebär att om vi i lagledningen vill göra någon förändring i transferfönstret som öppnar onsdag 3 juli så måste det bli ett nollsummespel kostnadsmässigt för en eventuell nya förare.

Om vi då tittar på matchen vi står inför och börjar med våra motståndare. Vetlanda är ett lag som har bra form för tillfället, dom saknar skadade Szymon Woszniak som kraschade i tisdagens match nere i Vetlanda och medverkade inte i söndagens match i Polen. Han ersätts troligtvis av Troy Batchelor. Vi tror även att vi får se Brady Kurtz i Motala då vi har en bana som tilltalar många Englandsåkande förare. Elitseriens suverän Bartosz Zmarzlik kommer bära väst fem som vanligt och det är en av världens snabbaste förare just nu så håll ett extra öga på honom. Sen har Vetlanda ett starkt reservpar i Filip Hjelmland och vår gamle piratförare Viktor Palovaara.

Vi i Piraterna då.

Vi gör lite förändringar som Vetlanda med anledning av skador. Kai Huckenbeck kommer inte till start då vi anser att hälsan alltid går i första hand. Kai känner sig bra i sitt skadade knä men vi väljer istället att ge Daniel Kaczmarek en andra chans på hemmaplan då hans första match i Motala gick riktigt bra. Vi gör det här bytet med anledning av att vi har många matcher kvar att åka i år och vi vill i största möjliga mån ha skadefria förare i laget.

Vi fortsätter med samma uppställning som vi känner oss trygga med där vi har Mikkel, Pawel och Niels-Kristian som heatledare och Linus i väst 4. Nu får Kaczmarek väst 2 istället för Kai och bröderna Davidsson bildar reservpar igen.

Eftersom det nu är semestertider hoppas vi på en stor uppslutning bland Piratfansen, detta är en riktigt svår hemmamatch igen och vi behöver allt stöd vi kan få.

Vi vill även passa på att informera om att vi i helgen haft mycket ungdomsspeedway på Probaco Arena. Först en seriematch där våra Piratknattar slutade på andra plats följt av ett landslagsläger på eftermiddagen där förbundskaptenen slipade på lite detaljer med dom förare som senare skall till Danmark för tävlingar.

Sen hade vi en prova-på-dag i söndags där det testades både 50-kubikare och 85-kubikare,

Vårt lag

  1. Mikkel Michelsen
  2. Daniel Kaczmarek
  3. Pawel Przedpelski
  4. Linus Sundström
  5. Niels-Kristian Iversen (K)
  6. Jonas Davidsson
  7. Daniel Davidsson

  Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry