• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug

Derby hemma mot Indianerna

15 augusti 2023 12:00
inför match


Det är nu det gäller!!

Ja då är det dags att göra ett nytt försök att genomföra den sista matchen i årets grundserie av Bauhausligan. Förra veckans tänkta hemmamatch mot Indianerna regnade ju som bekant bort. Ja hela omgången flyttades till slut tills idag. Ett sunt beslut. Men när vi nu tittar på samtliga väderprognoser inför kvällens så viktiga match mot just Indianerna, så blir man lite nervös för att den kanske inte kommer att gå att genomföra. Men trots brutalt mycket regn den sista veckan så har vi en bana som tål stora mängder vatten.

Skador hör tyvärr till vardagen i denna sport. Det drabbar som oftast samtliga lag under säsongens gång. Så även oss tyvärr. Vi tvingas avvara både Piotr Pawlicki samt Pawel Przedpelski ikväll. Två tunga avbräck för oss såklart. Piotr som precis kommit tillbaka, kanske lite för tidigt, från sin fotledsskada, har fått ett litet bakslag efter två matcher i Polen på fem dagar. Pawel har försökt åka i Polen men fick i söndags avbryta efter 3 heat då smärtan var för stor i hans sargade högerarm. En skada han ådrog sig vid den senaste matchen i Polen efter ett fall. Vi behöver båda två i ett eventuellt slutspel som drar igång nästa tisdag. Ikväll kommer vi att åka riders replacement för Piotr. Samtliga förare förutom Przemyslaw Pawlicki kan ta ett utav Piotrs fyra heat.

Tyvärr har även våra gäster Indianerna drabbats av skador. Det blir tyvärr ingen Wozniak i deras startsjua. Lägg därtill att Doyle fått ledigt. Här kommer man även att köra riders replacement för Max Fricke.

Åter i väst 1 är Vaclav Milik. Vår tjeckiske stjärna får ta sig an västen han hade inledningsvis utav säsongen och där han då skötte sig med bravur. Nu verkar formen vara på gång igen och vi räknar med att Vaclav tacklar uppgiften på bästa sätt.

I väst 2 var alltså Piotr Pawlicki tilltänkt när vi anmälde laget i söndags. Men ett sent besked under måndagen gör alltså att vi kör r/r för vår kanske viktigaste förare.

Oskar Fajfer, vår lagkapten, abonnerar ju på sin position i laget. Så att han även ikväll åker i väst 3 är ingen skräll. Här förlitar vi oss på Oskar och känner oss bekväma med att han kommer leverera i denna så viktiga match. En stabil förare som varje lagledare älskar att ha i sitt lag och som utstrålar ett lugn.

Vår snittraket och bästa förare denna säsong hittills, Przemyslaw Pawlicki, åker denna match i par med vår lagkapten. Här vill vi prova något nytt och hoppas vara extra starka inledningsvis. Därav hamnar Pzemek i väst 4. Bli inte förvånade om han under kvällen åker in maximalt med poäng. För så jäkla bra är Pzemek just nu. En fröjd att se på banan!

Tillbaks i laget i väst 5 är Jonas Seifert-Salk. Vår dansk har haft en tuff säsong hittills med bara två matcher i piratvästen. Här chansar vi lite och ställer därmed över utropstecknet Oskar Polis. Men vi både behöver och vill ha igång alla förarna i laget inför ett eventuellt slutspel. För skador kommer när man minst anar det tyvärr. I par med några reserver så är tanken att Salk ska matchas in lite mjukt i laget igen.

På reservplatserna är det som vid de senaste matcherna. Peter Ljung åker i väst 6 och väst 7 är som ni vet klippt och skuren för vår värmlänning Jonathan Ejnermark. Här vill vi se lite mer poäng, helst från Peters sida. Han behöver få till det i 4 varv. För starterna är det sannerligen inget fel på. Sparkapital kan vi kalla det. Team Ljung har betydligt fler poäng per match i sikte och Peter är oerhört åksugen. Det känns bra tycker jag.

Jonathan har repat sig bra sedan de dubbla krascherna i Allsvenskan för några veckor sedan. Han har hunnit med att åka finfint i Allsvenskan igen. Kanske läge för tvåsiffrig poängskörd och fler än tre heat ikväll? Formen finns där utan tvekan!

Nu samlar vi kraft tillsammans alla piratsupportar!! Ikväll ska vi säkra slutspelsplatsen och det med förhoppningsvis mycket publik på läktaren. För med Ert stöd kommer vi greja detta. Det finns inget annat.

Mot ny piratseger och slutspel!!!

/Anders Bylin

Laget som vi ställer på benen:

  1. Václav Milík
  2. Piotr Pawlicki R/R
  3. Oskar Fajfer
  4. Przemysław Pawlicki
  5. Jonas Seifert-Salk
  6. Peter Ljung
  7. Jonathan Ejnermark