• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug

Målillas dackar på besök

29 maj 2023 20:34
Inför match

På tisdag står ytterligare en match på schemat i BAUHAUS-Ligan när seriefemman Dackarna gästar serieledande Piraterna.


En tuff batalj väntar imorgon när Dackarna gästar Autoexperten Arena, ett gästande lag som inlett säsongen med 1 seger och 2 förluster på sina 3 inledande matcher. Medan vi pirater tog en knapp seger uppe i Kumla, en stor seger hemma mot Lejonen och en knapp förlust senast borta mot Smederna. Så det är med vind i seglen vi ser fram emot morgondagens match.

Många av förarna visar fortsatt fin form, båda bröderna Pawlicki har under helgen kvalificerat sig till GP Challenge där dom 3 främsta tar sig till Grand Prix nästa säsong. Jonathan Ejnermark & Ludvig Selvin har kvalificerat sig in i SM-Finalen som körs i Målilla i juni. Även Oskar Fajfer körde bra i helgen när hans Gorzow besegrade Leszno och Oskar stod för 8+4 poäng.

Anders Bylin ger sin syn inför matchen: Äntligen match igen!! Och hemma dessutom. Man vill snabbt upp i vinnarsadeln igen efter förra veckans lite snöpliga förlust i Eskilstuna i sista heatet. Men det blir en tuff nöt åter igen för oss att knäcka då vi gästas av Dackarna från Målilla. Ett lag som kommer med bla 2 GP-förare i form av piratbekante Maciej Janowski samt Daniel Bewley. Lägg därtill en duo på reservplats med Ludvig Lindgren samt inlånade Daniel Henderson från Lejonen, då även Målillalaget dras med skador i truppen, så förstår ni att alla i laget kommer att få jobba hårt för alla poäng.

Vi mönstrar på nytt samma lag som vid senaste hemmamatchen mot Lejonen, där vi fick bra svar och bra resultat. Dock så ändrar vi lite på placeringen av förarna i laget. Något vi tror kommer falla väl ut.

Det gäller att vi är med från start även denna tisdag. Oerhört viktigt. Väl efter paus vet vi om att vi är starka. Så en bra start med bra släpp från tejpen så ska vi kunna dra det längsta strået och bibehålla vår serieledning.

Med mycket folk på läktarna, fint väder och ett gött go i laget, så hoppas vi på att vi tillsammans står starka och tar två mycket viktiga poäng.

Mot ny piratseger!

Laget som vi ställer upp imorgon är detta

  1. Václav Milík
  2. Przemysław Pawlicki
  3. Oskar Fajfer
  4. Paweł Przedpełski
  5. Piotr Pawlicki
  6. Ludvig Selvin
  7. Jonathan Ejnermark

Klockan 19:00 släpper vi tejpen på Autoexperten Arena så se till att ta med alla ni känner för att uppleva topp speedway. Välkomna