• Ligasponsorer

Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep

Analys Piraterna - Lejonen

26 juli 2019 16:38
Lagledarnas ord

Analys Piraterna - Lejonen


Fredag morgon och analysdags igen.

Denna gång efter en match som kanske kan vara årets bästa insats så här långt. Vilken laginsats! Formkurvan pekar åt helt rätt håll och vi agerar som ett lag just nu. Vi bryr oss om varandra, kämpar med näbbar och klor och samarbetar nere i depån.

Man kan inte tro att tre av förarna har polsk ligaomgång i kväll (fredag) i södra polen samt SEC på lördag, det finns ingen som inte ger allt för Piraterna, inte med den insatsen och uppoffringar de bjöd på igår.

Vi har kontrollen rakt igenom tävlingen, Lejonen bjuds aldrig ens in att få vara med i matchen. Lejonen som annars så här långt in i serien varit ruskigt duktiga, försöker men blir vi efter i starten så åker vi om dom både en och två gånger i samma heat. Vi drar rätt så fort ifrån till 14 poängs ledning och ett grepp om även bonuspoängen, ett läge som vi sedan förvaltar fantastiskt bra och vi kan till slut knyta ihop säcken med en vinst på sexton poäng. Vi inkasserar därmed tre poäng fantastiskt viktiga poäng i kampen om sista slutspelsplatsen.

Vi i Piraterna är nu uppe på 11 poäng i tabellen och att ta sig till slutspel brukar kräva ca 15 poäng. Nu är vi 9 lag i serien och man får gå tillbaka till 2011 då det hände sist, men även då behövdes 15 poäng så sanningen ligger nog någonstans där statistiskt. I år kommer det nog behövas någon poäng mer för att nå det eftertraktade slutspelet då serien är ohyggligt jämn.

Serien var väldigt jämn även ovan nämnda år, 2011, om man bortser från Indianerna som enbart förlorade två matcher på hela året. Vad som hände 2011 och vilka som slog Indianerna i finalserien, ja det vet alla Motalabor.

Och det som gläder oss lagledare efter en sån här vinst är den fantastiska supporten vi får från er på läktarna, det betyder oerhört mycket för oss alla. Sen vet vi att det finns mycket mer att få ut av det här laget, igår gjorde några av förarna riktiga toppinsatser, men när det klaffar för alla sju på samma gång blir vi ruskigt svårslagna.

Nu tar vi två veckors ledigt i Elitserien och flyttar fokus mot den 8 augusti då vi skall till Hallstavik för ytterligare en 3-poängsmatch i kampen om sista slutspelsmatchen.

Men vill ni stilla er speedwayabstinens så glöm inte att VIP Speedway möter Vargarna hemma på Probaco Arena nästa fredag den 2 augusti klockan 19.00. Bröderna Davidsson på var sin sida av depån kan bli riktigt sevärt 😊

Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry