• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug

Derbyseger och säkrad slutspelsplats!!

16 augusti 2023 13:20
Efter match


Det blev precis så illa som väderprognoserna sa det kunde bli igår. Efter dryga 25 grader och strålande solsken under dagen som kom så det förväntade regnet tyvärr. Och det var ihärdigt med stundtals skyfall. Men med en bana i toppskick sedan tidigare och en fantastisk banpersonal så lyckas vi ändå genomföra matchen. Om än med kraftigt försenad start. Tilläggas bör att om det här varit en helt vanlig seriematch och inte en drabbning i seriens absolut sista omgång samt med så mycket som stod på spel, så hade vi förmodligen inte ens startat matchen.

På en svårbemästrad bana så inleder gästerna med en 4-2:a innan. Men Jonathan Ejnermark visar stålande form i reservheatet och flyger iväg till en säker heatvinst med Peter Ljung på tredje plats. Således kvitterat.

I heat tre kommer kvällens första 5-1:a genom Oskar Fajfer och Przemysław Pawlicki. Om än med lite tur då Kowalski kör omkull i ledningen i sista böj.

Jonas Seifert-Salk, som var tillbaka i laget denna kväll, ser ut att gå mot en säker 5-1:a även i heat fyra tillsammans med Ljung men ett kedjebrott i klar ledning resulterar istället i en 2-4:a.

Václav Milík och Ejnermark tar sedan en kassaskåpssäker 5-1:a i heat fem och vi är i en sexpoängsledning.

Kvällens förare hittar vi hos gästerna. Buczkowski åker fullt, 15 poäng. Ingen av våra förare rår på honom under kvällen. I sjätte heatet får Fajfer/Pawlicki se sig slagna. Dock så kontrar Milík/Seifert Salk omgående med en stabil 4-2:a och vi är i ledning med betryggande 8 poäng efter sju körda heat.

Då vi minst behövde köra 8 heat denna afton, för att få resultatet räknat, så var det skönt att kunna genomföra just det heatet. 3-3 slutar det efter att firma Fajfer/Pawlicki på nytt får se Buczkowskis ryggtavla.

Indianerna närmar sig efter en dubbelseger i heat 9. Ljung tar enpoängaren och Seifert Salk drabbas av ett nytt kedjebrott!!! Maximal otur. På snudd omöjligt men ändå händer det.

Efter paus åker vi två raka heat med 3-3 som resultat. Kowalski och Tungate ser till att gästerna håller liv i matchen med varsin heatseger.

Sista heatet innan nomineringsheaten knaprar Indianerna in ytterligare på oss. Salk hänger inte med Buczkowski och Milík tar nollan. Således 40-38 med två heat kvar.

Tyvärr så hinner vi sedan inte att genomföra slutet av matchen pga att vårat polistillstånd att köra endast gäller till 23.00 på Autoexperten Arena och klockan var nästintill slagen redan när vi satte upp de nominerade förarna på tavlan i depån. Ett sista försök att få detta tillstånd förlängt gjordes såklart men med avslag från polismyndigheten. Ett oerhört tråkigt avslut oavsett. Mycket stod på spel även om jag är mer än övertygad om att vi löst minst 5 poäng till i de två sista heaten.

I vårat lag får vi se laginsatsen som vårat främsta vapen denna match, där enbart Jonathan Ejnermark är den som verkligen sticker ut prestationsnässigt. Oskar Fajfer är stabil likaså Vaclav Milik. Dock så är det sällan man ser Przemysław Pawlicki lämna en match utan heatseger. Men nu hände det. Dock så får Pzemek godkänt. Jonas Seifert-Salk har det fortsatt motigt och en krasslig Peter Ljung kan mycket bättre.

Nu blickar vi framåt mot ett härligt kommande slutspel med en massa nerver inblandat. Det är nu det gäller. Länge sedan vi åkte slutspel i Piraterna. Och med lite tur så kanske vi kan ha samtliga förare tillgängliga för laguttagning nästa vecka.

Här väljer vi i kraft av en tredje placering i Bauhausligan först i kvartsfinalserien. Valet föll på Rospiggarna, där vi har revansch att utkräva såväl hemma som borta. Vi inleder på bortaplan i Hallstavik nästa tisdag den 22 augusti och med returmöte hemma tisdagen den 29 augusti.

Nu njuter vi av denna fina slutplacering i tabellen en kort stund. För att sedan snabbt ladda på inför kommande veckas slutspel!!

Väl mött alla supportrar och tack för Erat stöd! Ovärdeligt!

Mot nya piratsegrar och nya medaljer.

Piratpoängen under kvällen:

  1. Václav Milík 8p (0,3,3,2,0)
  2. Piotr Pawlicki R/R
  3. Oskar Fajfer 10+1p (2,3,1´,2,2)
  4. Przemysław Pawlicki 7+2p (2´,2,1´,2)
  5. Jonas Seifert-Salk 4+1p (R,1,R,1´,2)
  6. Peter Ljung 4p (1,2,1)
  7. Jonathan Ejnermark 7+3p (3,2´,1´,1´)