• Ligasponsorer

Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 11 Maj Maj
Tisdag Tis 18 Maj Maj
Torsdag Tor 27 Maj Maj
Tisdag Tis 1 Juni Jun
Tisdag Tis 8 Juni Jun
Tisdag Tis 15 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Tisdag Tis 29 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Torsdag Tor 5 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Tisdag Tis 17 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug

Analys Piraterna - Vetlanda

5 juli 2019 16:33
Lagledarnas ord

Analys Piraterna - Vetlanda


Torsdag och analysdags igen.

Det blev en spännande match till slut med några riktigt härliga dueller. Vi inleder matchen på tok för vekt och tappar två 5–1: or på dom fyra första heaten vilket gör att vi får jobba i uppförsbacke och jaga. Vi kämpar och sliter, försöker hitta inställningar, vi toppar när tillfälle ges och vi ger allt för kung o fosterland och för er kära publik, men vi kommer inte riktigt hela vägen. Vetlanda är oss övermäktiga och vinner helt rättvist med 3 ynka poäng och vi får inkassera en förlust på kontot.

Vi har några riktiga plumpar i protokollet och när matchen är så här jämn slår det hårt mot oss. Men det finns mycket positivt att ta med sig från tisdagskvällen vilket vi tar med oss för kommande matcher. Vi har ett lag som aldrig ger upp i första taget, får vi bara nos på motståndarna så går vi all in. Titta bara på Pawel Przedpelski som alltid gör sitt yttersta i alla heat, han är ett föredöme vad gäller proffsig inställning och fighting-spirit. Väldigt kul att se att Linus Sundström nu fått tillbaka både starterna och farten, Linus gör nog sin bästa match för året i Piratvästen med 11+2 inkörda poäng.

Sen kan vi inte låta bli att nämna duellerna mellan Mikkel Michelsen och Bartons Zmarzlik, vilken speedway dom båda bjöd på, tight och tufft men helt schysst från båda håll. Världsklass!!

Vi lägger nu denna match till handlingarna och blickar framåt mot nästa vecka som återigen bjuder på matcher både tisdag och torsdag. Först borta mot Västervik på tisdag som följs upp med ett derby mot Indianerna hemma på torsdag. En hektisk vecka med förhoppningsvis alla förare friska och krya så att vi i lagledningen kan välja vad som är bäst för dagen.

Transferfönstret är återigen öppet i en vecka och som media redan skrivet så tittar i som alla andra lagledare på vad som finns tillgängligt på förarmarknaden men i skrivande stund sitter vi lugnt i båten. Därmed är inte sagt att vi gör det hela veckan, men Piraternas styrelse har gett oss klara direktiv: vi får inte någon ökad budget för värvningar, allt måste rymmas inom vår nuvarande budgetram.

Ett stort tack till er alla som stödjer oss i ur och skur, både sponsorer och vår trogna hemmapublik. N är fantastiska och gör detta med Elitserien i Speedway i Motala möjligt. Supertack till er alla och ta gärna med kompisen nästa torsdag och stötta oss igen, ni lyfter hela laget och ger oss en härlig inramning och gör att vår lilla klubb kan göra stora ting i världstoppen av sporten speedway.

 

Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry