• Ligasponsorer

Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 11 Maj Maj
Tisdag Tis 18 Maj Maj
Torsdag Tor 27 Maj Maj
Tisdag Tis 1 Juni Jun
Tisdag Tis 8 Juni Jun
Tisdag Tis 15 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Tisdag Tis 29 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Torsdag Tor 5 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Tisdag Tis 17 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug

Analys Piraterna - Indianerna

12 juli 2019 16:35
Lagledarnas ord

Analys Piraterna - Indianerna


Torsdag kväll eller närmare midnatt och analysdags efter en underbar vinst mot Indianerna på hemmaplan! Enda smolken i bägaren är att vi inte lyckas knyta ihop säcken och ta bonusen men vi är självklart jättenöjda med 2 poäng.

Vi stod inför en ohyggligt tuff uppgift att ta emot Indianerna, ett av lagen som tippades som ett av topplagen och som gjort det fantastiskt bra så här långt. Vi själva är i ett läge där vi varit inne i en tuff period med riktigt hårt motstånd och där vi definitivt inte haft ”stolpe in”, det hade behövts för att rubba några av lagen vi mött i de senaste matcherna.

Vi är riktigt stolta över hur vi vinner den här matchen, på sättet vi agerar hela kvällen, hur vi attackerar banan och tuffheten vi visar. Samtidigt vill vi ge en eloge till våra förare som agerar tufft men schysst ute på banan, vi ger våra motståndare plats om vi blir omkörda. Ta till exempel målfighten mellan Linus och Anders Thomsen, man kan tycka att Linus skulle stoppat Thomsen genom att helt enkelt blockat ut honom mot sargen. Så åker många förare idag men Linus visar sin medtävlare respekt och accepterar att Thomsen är snabbare och lämnar utrymme vid sargen. Vi menar att detta gagnar sporten istället för att man till varje pris skall stoppa sin motståndare eller försöka filma till sig en uteslutning.

Matchen då, Indianerna inleder och avslutar med heatvinster, men vi känner att vi har kommandot rakt igenom hela matchen och vi insåg ganska snart att vi kanske även kunde knipa bonusen också. Vi når inte riktigt ända fram till bonuspoängen, men vi förlorade inte den idag utan det gjorde vi en regnig torsdag i Kumla för ett par veckor sedan.

Nu lägger vi detta bakom oss och håller koll på våra förare under några hektiska dagar framöver. Mikkel kör till exempel imorgon kväll en tävling med topp-16 snittmässigt i polska Ekstraliga i Gdansk. Sedan har vi tre förare i första omgången av SEC (EM) i tyska Gustrow, Mikkel, Pawel och Kai. Den tävlingen sänds på Eurosport.

Nu suger vi på den här segern tills imorgon fredag och flyttar sedan direkt fokus till nästa viktiga utmaning i Avesta nästa tisdag.

Ett stort TACK till alla ni som stöttar oss, årets bästa publiksiffra, solen sken och vi bjuder på speedway i världsklass. Ett tack även till våra samarbetspartners TBM och Motala Frakt som ser till att våra förare får nånstans att tvätta cyklarna mellan matcherna.

På återhörande i nästa ”Inför” som kommer söndag kväll.

Fredrik & Jerry