• Ligasponsorer

Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep

Analys Västervik – Piraterna & Inför Piraterna - indianerna

10 juli 2019 16:35
Lagledarnas ord

Analys Västervik – Piraterna & Inför Piraterna - indianerna


Analys Västervik – Piraterna

Vi börjar med några korta ord om vår bortaförlust mot seriens formstarkaste lag och numera överlägsna serieledare Västervik.

Inte mycket att säga om den förlusten, vi har endast poängövervikt i tre av femton heat och har bara tre förare som lyckas skrapa ihop mer än 5 poäng. Om vi skall hitta något positivt så tar vi fighten i många heat men blir omåkta och frånåkta till slut, det påminner lite om bortamatchen mot Lejonen. Återigen en hel del dramatik under matchen så det bjöds även denna gång på en hel del diskussioner i depån.

Men vi säger grattis till Morgan Anderssons Västervik och siktar framåt mot nästa match.

 

Inför Piraterna - indianerna

Då var det dags för returmöte mot Indianerna. Vi får hoppas det blir en match som kan genomföras under bättre förutsättningar än mötet i Kumla för den var bedrövlig.

Om vi då skall titta lite på våra motståndare från Kumla så är det ett skadeskjutet gäng som haft det tungt några matcher nu med skador på Pepe Protasiewicz och Tai Woffinden. Från att ha varit ett lag i toppen har nu Peter Johansson lag haft det kämpigt och är på väg söderut och bli indragna i kriget runt slutspels-strecket. Och nyss kom informationen att lagets stora härförare Tai Woffinden blir borta ytterligare fem veckor så det är helt förståeligt om man börjar bli lite fundersamma hos våra motståndare. Men det svänger snabbt i speedway och alla lag är sårbara för skador. Vi får hoppas att både Tai och Peppe tillfrisknar inom kort.

Laget som Indianerna anmält till torsdagens match är trots skadorna ett lag med förare som åker riktigt fort runt vår oval. Vår gamle Pirat, Kenneth Bjerre, har haft Probaco Arena som hemmabana under många år, så även Chris Holder. Så om man tror att vi möter ett svagt lag så får man nog snabbt omvärdera det. Tai:s ersättare Vaclav Milik går inte av för hackor och åker ruskigt fort. På reserven har dom två svenska före detta ungtuppar som numera växt upp till etablerade Elitserieförare, Joel Andersson och Ludde Lindgren.

Vi i Piraterna då.

Vi har varit ganska aktiva i det senaste transferfönstret med en hel del kontakter, men av olika anledningar inte hittat rätt förare till vårt lag. Vi har vägt in två viktiga aspekter när vi i lagledningen har diskuterat olika lediga förare, dels den ekonomiska biten och dels den snittmässiga biten. Lägger man ihop dessa parametrar så har vi i skrivande stund inget nyförvärv att presentera.

Vårt lag till torsdag är exakt samma sjua som borta mot Västervik med den ändringen att Kai och Daniel byter plats med anledning av förändringarna i deras löpande snitt efter Västerviksmatchen.

Vårt lag

  1. Mikkel Michelsen
  2. Daniel Davidsson
  3. Pawel Przedpelski
  4. Linus Sundström
  5. Niels-Kristian Iversen (K)
  6. Jonas Davidsson
  7. Kai Huckenbeck

  Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry