• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug

Inför matchen mot Rospiggarna

17 juli 2023 22:33
Inför match


Superviktig hemmamatch!

Dags igen för match på Autoexperten Arena efter en veckas extra uppehåll. Vi ska på nytt göra ett försök att köra matchen hemma mot Rospiggarna från Hallstavik imorgon tisdag. Då vi föll onödigt borta med två poängs marginal, så är det oerhört viktiga poäng som står på spel, för båda lagen. Men för oss finns inget annat är revansch i sikte. 3 poäng ska bara bli våra! Dagen efter, så beger vi oss sedan ner till Gislaved för möte med Lejonen. Således en ny vecka med två matcher på två dagar.

Tyvärr så har vi inför dessa matcher på nytt drabbats av en skada i laget. Vår snittmässigt bäste förare Piotr Pawlicki, ådrog sig i helgen som var en fotskada under polska mästerskapen. Omfattningen av den vet vi i dagsläget inte mycket om utan vi inväntar ytterligare information från hans team samt läkare. Att vi håller alla våra tummar för ett positivt och snabbt besked gällande skadan behöver vi inte understryka direkt. Vi behöver Piotr i laget om vi vill gå långt.

Nu till morgondagens match. Med Przemyslaw Pawlicki tillbaka i laget, så blir åter igen väst 1 hans. Starkare förare för stunden får vi leta efter i Bauhausligan. Känns tryggt med storebror Pawlicki i laget igen.

Väst 2, ja den abonnerar nästan Pawel Przedpelski på. Så även denna match. En förare som hemma varit superviktig för oss och med en stabilitet vi kan luta oss mot. Pawel får i två heat på nytt kampera ihop med Przemyslaw.

I tre heat tillsammans så ser vi vår lagkapten Oskar Fajfer i väst 3 samt pånyttfödde Oskar Polis i väst 4. De har gjort det bra tillsammans tidigare och vi ser ingen anledning till att splittra dem. Fajfer på vår hemmaoval är en trygghet för oss i lagledningen. Han bidrar med ett lugn och så självklart massor med poäng. Sådant smittar av sig i laget.

Överlägset bäst senast i förlustmatchen uppe i Hallstavik, var Polis. Vår klart mest lysande stjärna då. Nu kan vi bara hoppas att han konserverat formen och att kemin på nytt stämmer med sin namne.

I Piotrs frånvaro, så tar sig Vaclav Milik an rollen som nummer 5. Den västen är tuff att axla men vi känner oss trygga här. Tanken var ju att låta Milik vila, men nu kan vi lova att ni i publiken kommer få se en grymt hungrig förare som vill visa att vi hade fel i laguttagningen. Så här blir det åka av, det kan jag lova!!

I och med att Polis körde in så mycket poäng senast och fick sitt snitt höjt, så återfinns nu vårat nyförvärv Peter Ljung, på reservplats. I väst 6 tror vi att Peter kommer leverera många viktiga poäng inför sin nya hemmapublik. Ska bli spännande att se vad hans förkärlek till vår hemmabana kan resultera i.

Ingen outsider att Jonathan Ejnermark tar sista platsen bredvid Ljung i väst 7. Här han Jonathan åkt nästan hela säsongen och där trivs han. Och vi med honom. Vilken säsong vår värmlänning har bakom sig hittills. Gått från klarhet till klarhet. Men vi tror ändå att han har mer i sig.

Gästande Rospiggarna då? De kommer på nytt med ett superjämnt lag. Dock så tvingas de åka riders replacement för Kim Nilsson. Ett avbräck såklart men de har som sagt många förare som trivs på Duntis. Med ett starkt reservpar i Antonio Lindbäck och Victor Palovaara, så kommer vi få fullt upp hela matchen igenom. Var så säkra. Piratbekanta Niels-Kristian Iversen och Kai Huckenbeck lär också vilja visa att de fortfarande kan åka fort på Duntis. Iversen ny i Rospiggarna, då de valt att skriva ut Luke Becker ur truppen pga skada.

Nu hoppas vi i lagledningen på mycket publik på läktaren med en go inramning. Vi lovar att vi kommer att ge vårat yttersta för att bärga 3 poäng. Med hjälp av Er fans så ska de gå vägen!!!

Mot ny piratseger!

/Anders Bylin