• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug

Tung förlust mot Dackarna

31 maj 2023 12:00
efter match

Publiken strömmade till arenan medan solen sken skönt över Autoexperten Arena


Dock blev hemmamatchen mot Dackarna kort och konsist en mardröm för oss. Redan innan start så fick vi problem då vår främste poängplockare Piotr Pawlicki lämnade sent återbud pga personliga skäl. Något som tvingade oss till att köra riders replacement för honom. Inte optimalt och framför allt inte på position 5 i laget. Men dock så kunde våra 4 andra ordinarie förare ta hans heat. Tufft men inte omöjligt.

Matchen inleddes jämnt, dock så resulterade redan det första ridersheatet (heat 4) i en 1-5:a. Och där hamnade vi i ett underläge vi aldrig skulle slingra oss ur tyvärr. Och när sedan vår lagkapten Oskar Fajfer blir omkullkörd i heat 6 och tvingas utgå från tävlingen, så blev det för mycket för oss. Övriga förare krigade på så gott de kunde. Men det var bara Pzemek Pawlicki och till viss del mot slutet Vaclav Milik som kunde mäta sig med ett Dackarna där jag tycker de presterar på max rakt igenom på varje förare. Och då blir uppgiften ännu svårare.

Att köra riders replacement är inte att föredra, då man blir extremt känsliga vid ev skada eller där en ordinarie förare faller ur ramen. Men nu hade vi inget val. Tråkigt såklart. Men vi i lagledningen gjorde allt vi kunde för att få ut max av laget. Och grabbarna på banan krigade på. Kanske var banan och speciellt starten lite annorlunda mot hemmapremiären pga av det torra vädret en längre tid. Om man ska hitta förklaringar men skillnaden var ej så stor att det ska bli så här stora förlustsiffror (37-53). Gästerna verkade hitta rätt med inställningarna redan från start.

Både tror och vet att nästa vecka kommer laget att vara grymt revanschsugna! Jag lovar. Och vi ska göra allt vi kan för att snabbt studsa tillbaka till vinnarspåret då vi ställs mot Västervik borta 17.00 på nationaldagen. En tuff uppgift såklart, där vi redan vet att Fajfer ej kommer kunna vara med pga sin fotskada. Men övriga i laget är tillgängliga.

Nu skickar vi såren lite snabbt och börjar sen fokusera på nationaldagen där vi hoppas på ny piratseger.

  • Anders Bylin

Piratpoängen under matchen:

  1. Václav Milík** 9p** (1,1,R,2,2,3,0)
  2. Przemysław Pawlicki 16p (3,2,2,3,2,1,3)
  3. Oskar Fajfer 4p (2,2)
  4. Paweł Przedpełski** 3+2p (1,1,1,0,0,0)
  5. Piotr Pawlicki - Riders Replacement
  6. Ludvig Selvin 1+1p (0,0,0,1*)
  7. Jonathan Ejnermark 4p (2,0,0,2)