• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug

Back-to-back möte med Rospiggarna

3 juli 2023 13:00
inför match


Ja då var det åter dags för en vecka med dubbla matcher. Vi åker back to back mot Rospiggarna från Hallstavik och börjar hemma imorgon tisdag 4 juli.

Förra veckan var vi ”lediga”, men dock så var två av våra pirater i farten nere i Målilla igen och körde individuella SM. Bäst lyckades Jonathan Ejnermark, som slutade på en 10:e plats. Ludde Selvin hade det tuffast i lervällingen och hamnade på 16:e plats.

Tillbaks till tisdagen då vi alltså gästas av Rospiggarna. Ett lag som är oerhört jämnt från 1-7. Tyvärr saknas Kim Nilsson hos gästerna pga skada men med förare som piratbekante Kai Huckenbeck, Antonio Lindbäck och polska löftet Wiktor Przyjemski i spetsen, så kommer vi få att göra hela matchen. Men vi är starka hemma och tänker inte bjuda på något.

Skador är något som kan ge oss ledare magsår. Och denna helg var tyvärr inget undantag. Tråkigt nog så tvingas våra hetaste förare Pzemek Pawlicki, vila dessa båda matcher. Efter en krasch i Polen under söndagen så ådrog han sig mjukdelsskador. Forthoppningsvis så räcker det att låta honom rehabilitera och vila denna vecka för att komma tillbaka veckan efter fit for fight.

I väst 1 återfinns på nytt Vaclav Milik, som även han varit inblandad i en krasch i Polen. Tanken var att låta honom vila men när nu Pzemek lämnade återbud så var Milik åter i laget. Han är oerhört viktig för oss och hoppas nu att hans form är fortsatt på uppåtgående.

Pawel Przedpelski tar väst 2 på nytt. Där vet vi att han trivs. Och med Pawels form på sistone så tror vi att han levererar på topp åter igen. En stabil poängplockare vi kan luta oss mot.

Lagkapten Oskar Fajfer tar hand om väst 3. Hemma är han nästintill oslagbar med dagens form. Så kul att se Oskar åka med sådant självförtroende. Och vem är väl bättre att åka i par med vårat nyförvärv Peter Ljung i väst 4?

Vi välkomnar rutinerade Peter Ljung in i laget. In i hetluften direkt. En förare som verkligen trivs på Duntis. Ska bli oerhört kul att få jobba med Peter och hans team. Poängen kommer ramla in här, var så säkra.

Piotr Pawlicki kör som senast hemma i väst 5. Vårat ankare har haft en något sämre form på sistone, även i Polen, men för den delen ändå levererat bra med poäng. Här har vi en kille som kommer var hungrig på tvåsiffrigt. När Piotr är på banan kan allt hända!

För första gången denna säsong har vi en annan förare än en svensk på reservplats. Som sexa åker Oskar Polis. Och ni minns säkert hans hemmadebut? 8 inkörda poäng på ordinarie plats. Finns bara åkformen kvar så blir Oskar en nyckel för oss i matchen.

Väst 7, som nästan varit vikt för Jonathan Ejnermark, blir på nytt hans. Med fina starter och stilfull körning på speciellt hemmaplan, så är vi i lagledningen oerhört trygga med Jonathan. En oslipad diamant som kan bli hur bra som helst.

Nu hoppas vi på mycket publik på läktarna, fint väder och som vanligt en bana i kanonskick, så ska denna tisdag sluta bra sett med piratögon. Tillsammans med er supportrar och våra sponsorer ska vi försöka leverera speedway i toppklass på Autoexperten Arena ännu en gång!

Mot en ny piratseger!!

Laguppställningen:

  1. Václav Milík
  2. Paweł Przedpełski
  3. Oskar Fajfer
  4. Peter Ljung
  5. Piotr Pawlicki
  6. Oskar Polis
  7. Jonathan Ejnermark

/Anders Bylin Lagledare Piraterna Speedway

Imorgon kl 18:15-18:45 har Lewa sport en cykeltävling på Autoexperten Arena, kom tidigare och stötta dom. Kl 19 släpper vi tejpen för första heatet.