• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Svidande och oväntad förlust på nytt!!

18 juli 2023 23:46
efter match


Kvällen där vi skulle ta revansch på Rospiggarna och säkra slutspelsplatsen blev raka motsatsen till vad vi ville och hade hoppats på. Gästerna var strået hetare och vassare under hela matchen. Samtidigt som vi hade förare som inte leverade som vi är vana vid. Då blir det tufft oavsett. Men trots att flera förare underpresterar så har vi ändå chansen till oavgjort inför heat 15 med en 5-1:a. Men tyvärr så lyckas Rospiggarnas nyförvärv Iversen passera vår lagkapten Oskar Fajfer och då räckte det inte med Vaclav Miliks andra heatseger för kvällen. Matchens sista heat slutar 4-2 i vår favör men vi förlorar på nytt onödigt med 44-46. En förlust som verkligen svider.

Vi inleder matchen ändå rätt ok. Direkt 4-2 i heat 1 av kvällens förare Przemyslaw Pawlicki, som flyger fram till heatseger med Pawel Przedpelski på tredje plats.

Reservheatet, heat 2, slutar 2-4 där Jonathan Ejnermark tar tvåpoängaren bakom Antonio Lindbäck. Tyvärr nollar Peter Ljung oväntat.

Nytt övertag i heat 3 då Oskar Fajfer är först över mållinjen med Oskar Polis på tredje plats. Så långt var det ändå rätt lugnt i lägret. Dock utan att känna total önskad harmoni.

Första plumpen för kvällen kommer i heat 5. Lindbäck/Bergé tar en femetta för gästerna och Przedpelski/Ejnermark får se sig frånåkta tyvärr. Men vi biter tillbaka snabbt då Fajfer tar sin andra överlägsna heatseger i heat 6 med Polis på tredje plats.

Trots en katastrofal start i heat 7 så lyckas ändå stekhete Przemyslaw Pawlicki säkra trepoängaren snyggt o stabilt. Dock så hamnar nollan hos Przedpelski.

Vi tar sedan åter igen ledningen i matchen. Firma Fajfer/Polis tar sin tredje 4-2:a för aftonen, denna gång så var det dock Polis som var först över mållinjen.

Men här tar kvällens roligheter för oss slut tyvärr. Samtidigt som gästerna visar ett hunger så hänger våra förare något med huvudena i depån trots poängövertag. Det vill sig inte riktigt för laget som helhet. Och vi lyckas inte skaka av oss piggarna.

En femetta i baken i heat 9 samt 3-3 i heat 10 (Pawlicki tar här sin tredje raka heatseger) gör att vi går till paus med underläge 29-31.

Känslan är ändå att vi kan lyckas vända på detta. Bara några förare steppar upp en aning. Vaclav Milik hörsammar vår önskan med sin första heatseger för kvällen i heat 11 för en 3-3:a. Men tyvärr så hjälper det sedan inte i heat 12 att Przedpelski hittar lite fart då vår lagkapten Fajfer är sist i mål. 2-4 i heatet gör att vi är fyra poäng efter inför heat 13.

Väl där så fixar storebror Pawlicki enkelt sin fjärde raka heatseger men med Milik efter de båda rospiggförarna. Således har vi 37-41 inför nomineringsheaten.

Vi försöker hålla matchen i liv till heat 15. Och vi lyckas då vi nominerar Przemyslaw Pawlicki i par med Przedpelski. Full pott för kvällen blir det då Pawlicki forsar fram på banan och lämnar alla bakom sig. Smolket i bägaren blir då såklart att Pawel nollar i heatet.

Chansen fanns alltså ändå trots allt till en poäng. Men gästerna ville annat i matchens sista heat och vi förlorar tungt på nytt mot Rospiggarna med minsta möjliga marginal, 44-46. En förlust som innebär att Hallstavikgänget tar samtliga 5 poäng mot oss. Det är tyvärr alldeles för dåligt från vår sida. Vi är ihåliga och har i båda matcherna mot dem flera förare som underpresterar. Detta kan nu komma att kosta oss en eventuell slutspelsplats om resultaten i övriga matcher går emot oss i avslutningen utav serien.

Godkänt ikväll får såklart Przemyslaw Pawlicki som kör in maximala 15 poäng. Vilken sanslös form han är i. Hatten av. Även vår lagkapten Oskar Fajfer med sina 8 poäng för godkänt. Vaclav Milik inledde svagt men körde upp sig och fick ihop respektabla 8+1 poäng.

Övriga i laget kan så mycket bättre. De behöver lyfta sig ett par snäpp om vi ska hitta tillbaka till vinnarspåret. Vi förlorar bla reservkampen med 13-4. Här har vi också något att fila lite på.

Blir svårt att sova inatt. Men vi bryter ihop nu och börjar ladda på inför morgondagens match nere i Gislaved mot Lejonen direkt. Det finns inget annat!!! Det kommer bli stentufft men vi har visat oss starka borta tidigare. Och vi kommer sälja oss dyrt. Jag lovar!

Tack för stödet ikväll från läktarhåll och så kul med en storpublik hemma på nytt. Ni betyder mer än vad ni kan ana. Synd bara att vi inte kunde bjuda er på en seger!

God natt! //Anders Bylin