• Ligasponsorer

Tisdag Tis 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep

Inför Västervik - Piraterna

7 juli 2019 21:00
Lagledarnas ord

Inför Västervik - Piraterna


Då står vi inför en hektisk vecka med match både tisdag o torsdag.

Vi börjar med bortamatch mot Västervik på tisdag för att sedan ta oss an Indianerna hemma på torsdag. Vi tar en sak i taget och börjar med tisdagens utmaning i Västervik.

Västervik anno 2019 har varit ruskigt starka, de toppar Elitseriens tabell, en poäng före Dackarna och har dessutom en match mindre körd. Så om Morgan Anderssons grabbar håller formen så kan det mycket väl bli så att dom hamnar etta eller tvåa i grundserien vilket innebär en direktplats till semifinalerna. Att stå över kvartsfinalerna kan både vara bra och dåligt beroende lite på hur det ser ut med tävlingstillfällen för förarna.

Om vi då skall titta lite på våra motståndare Västervik så är det ett lag med en mix av rutinerade gubbar och riktigt duktiga unga förare. Laget bärs fram av Peter Ljung, som troligtvis gör sin bästa säsong någonsin, och en Nicki Pedersen som alltid är en poängplockare i världstopp vad gäller seriespeedway. Sen är Nicki alltid Nicki… Men årets succé beror även mycket på att dom lyckats ruskigt bra med sina unga förare. Bartosz Smektala, Jack Holder, Mikkel Bech och Anton Karlsson har en ungdomlig hunger och är alla riktigt bra förare. Inte undra på att dom så här långt är obesegrade på hemmaplan.

Vi i Piraterna då.

Vi har i skrivande stund haft en del kontakter med förare, men inte agerat i transferfönstret som stänger på onsdag. Vi får se vad som händer under de sista skälvande timmarna men som det ser ut nu sitter vi still i båten. Detta av två olika anledningar, det ena stavas ekonomi och det andra snitt.

Laget till tisdag blir det som vi till stora delar kört under årets säsong. Kai Huckenbeck kommer tillbaka efter sin skada och ersätter Daniel Kaczmarek. Mikkel och Kai bildar återigen par i 1 och 2. Pawel Przedpelski fortsätter som heatledare i väst 3 och Linus fortsätter i väst 4. Vår kapten Iversen hade ett fall framåt i helgens Grand Prix i Hallstavik med en semifinalplats och han känner till Västerviksovalen väl efter ett antal säsonger i klubben. Davidsson brothers på reserven som vanligt.

Nu hoppas vi att mycket Piratsupporters tar sig de 15 milen till Västervik för att stötta oss. Västervik är som sagt obesegrade på hemmaplan så vi får ta ifrån tårna för att rubba dom därnere och behöver allt stöd vi kan få från er trogna Piratsupporters.

Sen vill vi i lagledningen ge high-five till Ricky Woss som körde in 7 poäng i VM-finalen för knatteförare och nådde därmed sin målsättning att bli bättre än vad storebrorsan gjorde när han körde final. 😊 Topp-10 i världen är inte fy skam. Grattis Ricky, bra kämpat !

.

Vårt lag

  1. Mikkel Michelsen
  2. Kai Huckenbeck
  3. Pawel Przedpelski
  4. Linus Sundström
  5. Niels-Kristian Iversen (K)
  6. Daniel Davidsson
  7. Jonas Davidsson

Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry