• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug

Halvtid och tyvärr underläge!

23 augusti 2023 21:50
efter match


Igår kväll, tisdag, så inledde vi så årets kvartsfinalserie mot Rospiggarna på bortaplan. En uppgift som vi på förhand visste om skulle bli riktigt tuff, med en utmaning att få stopp på ett oerhört jämnt hemmalag där deras reservpar sticker ut. Förmodligen hela Bauhausligans bästa.

Vi inleder matchen på absolut bästa sätt. Vår plan faller väl ut då Václav Milík tar en mycket solid heatseger från bana 4 med Przemysław Pawlicki tätt bakom. En mycket skön 5-1:a och en härlig start på matchen för oss.

I reservheatet så sätter Peter Ljung starten perfekt från bana 1 och är länge o väl i ledningen. Hårt uppvaktad av hemmalagets par Lindbäck/Becker. Tyvärr så räcker inte farten till och båda hemmaförarna lyckas till slut samtidigt smita förbi Peter på varsin sida. Strax därefter får även Ljung stopp och Ejnermark tar enpoängaren. Kvitterat i matchen, 6-6 lika.

Sedan så följer flera jämna och spännande heat. Två raka 3-3:or följs upp med en 4-2:a till hemmalaget i heat 5. Första gången som Rospiggarna var i ledningen i matchen.

Vi är så långt med i heaten men utan att lyckas var först över mållinjen, förutom Milíks 3:a i första heatet.

Det dröjer till heat 7 innan vi ser en pirat knipa en trea. Och det är vår lagkapten Oskar Fajfer som är först i mål men tyvärr så är Oskar Polis sist och ytterligare en 3-3:a är ett faktum.

Efter andra sladdpausen kom matchen att avgöras helt. Hemmalaget anfört av Antonio Lindbäck och Wiktor Przyjemski gör ett ryck med två raka 5-1:or samt en 4-2:a. Vi blir akterseglade rejält. Varken bröderna Pawlicki eller Milík lyckas spräcka hemmadominansen i dessa tre heat innan långa pausen.

Dock så har vi faktiskt lite stolpe ut kan jag tycka. I heat 8 så varnas Lindbäck för dålig startdisciplin och starten tas om. Väl där så är dubbelsegern för Rospiggarna inget att snacka om. Men när sedan Lindbäck på nytt rör på sig för tidigt i heat 9 i starten, så ska han uteslutas. Men domaren släpper starten och menar efteråt på att föraren själv inte gynnades av incidenten. Dock så var hemmalaget i en 5-1-ledning redan ut ur första böj. Märkligt agerande. Och ännu mer frustrerande blir det när domaren hör av sig till oss efter matchens slut och beklagar att han gjort ett misstag. Men det är inte här vi förlorar matchen. Dock så kunde förlustsiffrorna varit mindre.

Underläge med 24-36 i paus var inget vi ville och trodde skulle ske. Trots vetskapen om hemmalagets styrkor från förare 1 till 7.

Rospiggarna körde under kvällen riders replacement för skadade Kai Huckenbeck och de nyttjade såklart antal maximala heat på sina reservförare. De vinner reserv kampen med hela 24-2!!

Men trots allt så är jag stolt över vad våra förare presterar efter paus. Vi vinner de sista fem heaten med två poäng totalt och lyckas krympa avståndet inför returmatchen i Motala nästa tisdag till 10 poäng. Förlust med 50-40 låter såklart mycket men detta ska vi absolut vända på. Det både tror och vet jag att vi kan.

Glädjande var attPrzemysław Pawlicki hittade farten efter just långa pausen och avslutar med 8 poäng på tre heat. Två imponerande heatsegrar. Oskar Fajfer kör stabilt, Piotr Pawlicki kämpar men får inte till det utan blir utan heatseger. När hände det senast? Václav Milík inledde oerhört starkt men mattades ju längre kvällen led. Oskar Polis har lite otur kan jag tycka i starten och borde kanske tagit lite fler poäng. Dock så var hans starter och fart långt ifrån vad han presenterade vid senaste mötet lagens emellan i grundserien i just Hallstavik. Våra reserver sliter hårt men möter stentufft motstånd hela kvällen. Och det på en bana som hemmalaget bemästrade klart bättre än oss.

Nu får vi slicka såren och snabbt börja fokusera på returmatchen om drygt en vecka hemma på Autoexperten Arena. 19.00 den 29 augusti smäller det och med välfyllda läktare och ett ännu starkare stöd än tidigare så lovar jag och Daniel att vi ska förmå förarna i laget att prestera på sina absolut högsta nivåer. Något annat finns inte om vi vill att säsongen ska fortsätta även efter denna kvartsfinalserie.

Nu laddar vi på rejält, alla!! Förare, lagledning, funktionärer, publik, sponsorer, fans, ja precis alla. Det här ska vi vända. Och eftersom vi förmodligen har samtliga i laget tillgängliga till denna viktiga match så kommer vi vara oerhört starka från position 1 till 7. Och nu är vi dessutom tillbaka på vår hemmabana. Så vi blir svåra att tas med för gästerna.

Mot ny piratseger och mot semifinal!!!

Piratpoängen i Hallstavik

  1. Przemysław Pawlicki 11+2p (2´,1´,0,3,2,3)
  2. Václav Milík 7+1p (3,2,1,1´,0)
  3. Oskar Polis 4p (2,R,2)
  4. Oskar Fajfer 9+2p (1´,2,3,2´,1)
  5. Piotr Pawlicki 7+1p 2,1,2,1´,1)
  6. Jonathan Ejnermark 1p (1,0,0)
  7. Peter Ljung 1+1p (R,1´,0)