• Huvudpartners

Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 21 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Inför Piraterna - Lejonen

23 juli 2019 21:00
Lagledarnas ord

Inför Piraterna - Lejonen


Då var det dags för en av årets viktigaste matcher, returmötet mot Lejonen från Gislaved.

Det är troligtvis det lag vi fajtas mest med om den sista slutspelsplatsen. Lejonen är ett lag som kört riktigt bra under säsongen vilket inte minst syns på deras löpande snitt, dom har lyckats köra upp sig till 11,134. Det skall jämföras med vårat löpande snitt på 9,616, så på pappret får nog snällt Anders Fröjd och hans mannar bära på favoritskapet i den här matchen. Lejonen har med sig 8 poäng i bagaget från matchen i Gislaved som slutade 49-41 och har därmed fördel på bonuspoängen. Vi behöver vinna matchen med mer än dessa åtta poäng för att på riktigt närma oss Lejonen i tabellen.

Om vi då skall titta lite på Lejonen så är det ett lag som tog tillfället i akt och agerade i andra transferfönstret där man värvade hårt och knöt till sig Robert Lambert. Enda problemet med Robert är att han åker i Kings-Lynn i England och har där två torsdagsmatcher i engelska grundserien vilka går i första hand. Lejonen kan då inte använda honom mot oss och mot Vetlanda hemma. Vi skall nog vara glada för det då han tog 14+1 på 6 heat för Rospiggarna när dom var här så honom är vi glada att vi inte behöver möta igen. Men Lejonen mönstrar ett väldigt starkt polskinspirerat lag med rutinerade Hampel och Kasprzak och ungtupparna Drabik och Woryna. Pånyttfödde Nikolai Klindt ihop med Törnblom på reserven och den ibland finske och ibland svenske Timo Lahti i väst 2.

Vi i Piraterna då.

Vi mönstrar ordinarie lag, alla är hela och friska vilket är ett grundkrav för att vi skall kunna mäta oss med Lejonen. Våra två SONförare är hemma igen från sitt äventyr i ryska Togliatti, och snart på väg till Motala för att visa att dom vill dra sitt strå till stacken för att ta oss till slutspel. Mikkel är frisk från sina blessyrer efter sin senaste krasch och för oss är det oerhört viktigt att vår förare i väst nr 1 får till det mot just sådana här motståndarlag.

Nu hoppas vi på mycket folk för vi behöver rejält med stöttning från er köra hemmapublik. Ni betyder oerhört mycket för oss, en fullsatt stadion är säkerligen fem-sex förarpoäng extra till laget 😊

Vårt lag

  1. Mikkel Michelsen
  2. Kai Huckenbeck
  3. Linus Sundström
  4. Pawel Przedpelski
  5. Niels-Kristian Iversen (K)
  6. Jonas Davidsson
  7. Daniel Davidsson

  Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry